avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eliberarea unui caine tinut in lant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eliberarea unui caine tinut in lant

Ce consecinte legale presupune scenariul in care o persoana intra pe proprietatea privata a unei companii si taie lantul cainelui de paza?
Nu e vorba de furat cainele, desi acesta fiind liber ar putea sa dispara ulterior sarind gardul.

Nu stiu nici daca are importanta daca compania detine cainele legal, fiind cipat si cu acte, sau daca e un maidanez.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:45, 19 Noiembrie 2022
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel care alege sa faca asta se alege cu dosar penal pentru infractiunea de violare de domiciliu/sediu profesional.
Ar fi mult mai indicat sa sune la politie in aceasta situatie.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2022
Cabinet de Avocat, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Precizati scenariul ca este vorba despre caine de paza...nu furnizati date despre modul de intretinere al cainelui
Presupunerea dv de patrundere in proprietate privata poate fi incadrata de catre autoritatile in drept -daca sunt intrunite elementele si criteriile legal prevazute in infractiunea de violare de domiciliu
Exista varianta in care cainele este supus la rele tratamente,nu este asigurat spatiu/cusca protectie,hrana si apa,acestuia si o persoana intelege pentru binele cainelui sa il elibereze
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2022
gi-jane2, moderator
Tinutul cainelui in lant este in sine rau tratament, in alte tari e interzisa practica.
Dar inteleg ce ziceti, multumesc.
Fiecare tara are legile ei
Exista obligatia proprietarului/detinatorului de animal de companie sa il asigure in spatiu amenajat.lant,etc astfel incat patrupedul sa nu genereze si favorizeze forme de agresivitate fata de terti
Legea nationala prevede fara exceptii sau derogari ca proprietarul/detinatorul animalului raspunde pentru daunele/prejudiciile generate de animal
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2022
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu ContSters168565 ContSters168565 in dimineata zilei de 16.09.2010 cinci angajati ai Serviciului de Ecarisaj Baia Mare au venit in urma unor reclamatii dupa cainele faimiliei. A fost prima data ... (vezi toată discuția)
Caine de paza, raspunderea proprietarului Vipera78 Vipera78 Sa presupunem ca o persoana patrunde in curtea casei unde se afla un caine de paza, pe poarta este afisat un sticker cu \"Atentie caine periculos\", persoana ... (vezi toată discuția)
Pot rămâne fără căței din cauza reclamațiilor vecinei? ContSters447948 ContSters447948 Buna seara! Am si eu o intrebare. Am 3 căței pe care ii tin legati in spatele curtii(mentionez ca in fata casei nu am spatiu, doar vre-o 2 m si jumatate), ... (vezi toată discuția)