avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale amenintare de insolventa de catre anaf
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

amenintare de insolventa de catre anaf

Buna seara,

ANAF ne ameninta ca daca nu platim datoriile catre bugetul statului al SRL-lui infiintat de noi, cauzate din erori contabile care au adus multe penalitati, datorii care noi nu le mai putem plati din cauza ca nu se mai lucreaza de loc in constructii,deoarece firma e de constructii, poate sa ne bage in insolventa firma? si ce se intampla in cazul acesta cu administratorul unic al firmei?
Cu furnizorii suntem ok,nu avem credite, deci avem datorii doar la stat.
Cel mai recent răspuns: exit vs exit , utilizator 22:07, 19 Septembrie 2010
In primul rand, puteti face rectificativele care au dus la erorile constatate.
Da, va poate baga in insolventa daca intruniti limita datoriilor impuse de legea insolventei.
Luati legatura cu o persoana abilitata si, va poate oferi informatii pentru cazul Dmv
Da rectificativele sau depus dar raman penalitatile si o diferenta la tva iar ei tot ne ameninta ca ne baga in insolventa,as vrea sa stiu, administratorul firmei ce risca?
Buna seara .
Daca se ajunge la faliment,si daca nu exista bunuri indestulatoare in firma,creditorii sau lichidatorul, pot cere aplicarea art.138 din Legea 85/2006,privind raspunderea personala a administratorilor .Ca orice act procesual civil puteti contesta solicitarile fiscului,in instanta ,la judecatorul sindic imputernicit cu dosarul respectiv de insolventa.
Marius Bote .
1. Potrivit disp.Legii nr.85/2006, pentru a atrage raspunderea materiala a administratorului este necesara indeplinirea urmatoarelor conditii :

- sa fi savarsit una dintre faptele limitativ prevazute de disp.art.138
- fapta sa fi generat starea de insolventa a societatii
- fapta sa fi fost savarsita cu vinovatie

Asta deoarece raspunderea administr. are un caracter subsidiar si exceptional si este una subiectiva, iar nu obiectiva.

2. In cazul in care conditiile expuse mai sus sunt indeplinite, judecatorul sindic poate dispune, la cererea lichidatorului judiciar sau a comit. creditorilor, ca o parte din pasivul pers. juridice sa fie suportat de administr.( dar atentie, numai acea parte din pasiv care este rezultatul faptelor sale ilicite)

3. cel mai important!! Odata cu intrarea in vigoare a legii privind combaterea evaz fiscale etc. care a mod. incl. Legea nr.31/1990, in cazul in care asociatii, ( daca sunt si administratori) nu declara insolventa, o parte a pasivului social se transfera ope legis catre acestia.

4. In practica, cazurile de atragere a raspunderii administr.sunt foarte rare, dat fiind elementele f.greu de dovedit.

5. Sfatul meu : declarati-va singuri falimentul si va faceti o noua firma. Daca vreti sa trageti de timp, acord de concordat preventiv sau mandatar ad-hoc cu autorizarea tribunalului.

6. Erori de contabilitate?? Pentru creditor de stat??? cred ca glumitzi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)
Faliment penielierihon penielierihon Buna ziua.Ce raspundere are un asociat unic in caz de faliment si pana la ce suma ? Multumesc (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului in caz de insolventa sau faliment mcnc mcnc Ce raspundere are administratorul unei societati cu raspundere limitata in caz de faliment si/sau insolventa? Societatea are datorii catre furnizori si bugetul ... (vezi toată discuția)