avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de comodat - reformulare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de comodat - reformulare

Buna ziua,
Cat de tare poate sta in picioare in fata unui control,un contract de comodat prin care pun,ca SRL, la dispozitia unei alte societati un spatiu de productie detinut in proprietate, in conditiile in care am un motiv de natura economica sa nu fac contract de inchiriere?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 15:52, 18 Decembrie 2007
Am incercat 3 luni sa-l inchiriez si asta am gasit minim un an chiar si 2 ani.Plus ca nici nu au vrut sa auda de clauza de reziliere in caze vanzare.
E simpla rezolvarea problemei tale: in loc sa inchei contract de comodat inchei contract de locatiune cu acea firma, iar la valoarea contractului pui un pret mai mic, asa doar ca sa nu fie comodat.
Eu zic ca n-am lamurit, totusi, de ce n-ar putea sa fie comodat... Pentru ca, pana la urma, e un act de administrare, un act normala punere in valoare a unui bun... (poate evita chiar pierderi). Discutia ar putea sa inceapa din momentul in care firma ar avea ca obiect de activitate inchirierea imobilelor be baza de tarife sau contract ..etc. (adica, de ce asta oneros si celalalt pe daiboj?).
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2007
romascanu, moderator
Sunt sigur ca in cazul unui control de la oricine , prima data va fi suspiciunea ca se incaseaza bani fara factura.Cu toate ca in situatia data asta s-a putut, n-am gasit sa inchiriez pe o perioada nedefinita,cu clauza de reziliere in 14 zile de la comunicare si fara justificare.Cred ca totusi va fi mai bine cu un contract de locatiune.Oricum va multumesc pt. interes
In cazul in care contractul de comodat este incheiat pentru un autoturism pe o perioada de 5 ani as avea urmatoarele intrebarii :
1.cine plateste impozitul la bugetul local -proprietarul adica comodantul? Precizez ca in contract este stipulat "pe perioada comodatului, subscrisa comodatara are folosinta exclusiva si nelimitata a autoturismului pentru necesitatile sale comerciale-administrative.."
2.societatea comodatara poate sa inregistreze in contabilitate chetuiala cu impozitul pe mijlocul de transport?
3.in cazul in care comodantul este in executare silita pentru neachitarea contributilor la bugetul local respectivul autoturism poate fi sechestrat?

Alte discuții în legătură

Contract de comodat/inchiriere utilizator5555 utilizator5555 Buna seara, In calitate de persoana fizica detin o locuinta. As dori ca pentru acea locuinta sa inchei un contract de comodat intre mine ca ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere elia8 elia8 Bună ziua. Am o neclaritate si vă rog să mă ajutaţi dacă se poate. Deţin un apartament pe persoană fizică si vreau sa îl închiriez unui ... (vezi toată discuția)
Actiune impotriva chiriasului herculeroco herculeroco Buna ziua, am si eu cateva nelamuriri. In cazul cand asociatia de proprietari a inchiriat un spatiu comun unei firme, iar aceasta a dat in comodat spatiul ... (vezi toată discuția)