avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... plata impozit fara partaj facut
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

plata impozit fara partaj facut

Buna ziua!
Sora mea a divortat in 1998, nu s-a facut partaj nefiind cazul.
A ramas in proprietate comuna un teren de 30ari cumparat in 1995 cu fostul sot (cu statut de intravilan, casa si los de casa, desi era tern gol dar pe vremuri in urma cu vreo 50 ani fusese acolo o gospodarie batraneasca).
Dupa divortul din 98 a ramas sa se inteleaga ulterior cu fostul sot si sa o despagubeasca iar ea sa ii dea lui drepturile. Desi ani de zile l-a tot rugat sa rezolve problema el a tot amanat iar acum nu mi stie unde sta.
In actul de proprietate apare el titular de contract (si cf legilor casatoriei impreuna cu sotia, adica sora mea) pe adresa la care locuia el inainte de casatoria cu sora mea. Ei nu au avut niciodata in buletin adresa comuna deoarece el dorea mereu sa aiba...secrete, ma rog, nu intereseaza.
Dupa divort sora mea nu mai poarta numele lui, revenind la numele anterior.
Sora s-a gandit la un eventual partaj dar am inteles ca presupune costuri f mari, in zona nefiind facute masuratori la nimeni...deci nu se merita devreme ce oricum nu se poate vinde fara consimtamantul ei.
Sora mea s-a interesat la primaria din localitate si impozitul nu e platit de ani de zile. Problema care ma intereseaza este daca ea are ceva de suferit de pe urma acestei neregului, repet, titular de contract fiind el, pe fosta lui adresa personala dinainte de casatorie, dar cumpararea facandu-se in timpul casatoriei.
Pe de alta parte, el a...DOBANDIT certificat de "revolutionar", ceea ce stiu ca il absolva de anumite plati, dar la primarie respectiva nu se cunoaste cauza neplatii impozitului.
Problema care ma intereseaza este daca ea are ceva de suferit de pe urma acestei neregului, repet, titular de contract fiind el, pe fosta lui adresa personala dinainte de casatorie, dar cumpararea facandu-se in timpul casatoriei.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:08, 20 Septembrie 2010
DACA SE SOLICITA PARTAJUL SI SE OBTINE DE SOTIE BUNUL TREBUIE PLATIT IMPOZITUL RESTANT DE CATRE ACEASTA
Fiind bun obtinut in timpul casatoriei, are si sora 1/2 din dreptul de proprietate asupra acelui imobil. Obligatiile legale, odata proprietarii divortati, se impart in mod egal, pana la iesirea din indiviziune.
De asemenea, oricare dintre fostii soti, isi poate vinde, chiar si acum, cota ideala a partii sale de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am divorțat eu am un imobil pe numele vechi și ... Loredana Nicoleta Loredana Nicoleta Bună ziua, am divorțat eu am un imobil pe numele vechi și acum as vrea sa îl vând, la divorț a fost totul amiabil fără partaj fără pretenții, Acum ... (vezi toată discuția)
Partaj in caz de divort necunoscutul necunoscutul am o sora care este casatorita din 2002 si ar dori sa divorteze.ea nu este trecuta pe actele apartamentului.numai sotul este proprietar.daca sora mea se trece ... (vezi toată discuția)
Dreptul la proprietate al sotiei vasile avornicesei vasile avornicesei buna ziua.intrebarea mea este daca pot obtine dreptul exclusiv de proprietate al unui imobil.am fost casatorit 10 ani cu sotia mea.si suntem divortati de 16 ... (vezi toată discuția)