avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diploma bac
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diploma bac

Buna ziua

M-am inscris anul trecut la o facultate.
De la depunerea cererii de inscriere si pana la inceputul noului an scolar mi s-a ivit oportunitatea de a pleca din tara.
Nu am mai semnat nici un contract de studii si nici nu am fost prezent la cursuri fiind plecat din tara.
Solicit returnarea diplomei de bacalaureat si mi se spune ca nu mi-o dau pana nu le platesc anul I de studii .
Este legal ???
Daca eu nu le voi plati niciodata nu -mi vor da niciodata diploma de bacalaureat inapoi ??

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 10:02, 20 Septembrie 2010
depinde ce inscrisuri ati semnat si in baza carora facultatea va solicita plata taxei ; daca nu ati semnat nimic in acest sens, insistati la facultate si apoi promovati o actiune in instanta pe obligatie de a face- obligarea facultatii de a va inapoia actul de studii; sau mergeti la un avocat sa va faca o notificare pe care sa o prezentati facultatii.
avocat Cristina Popescu
1. Retinerea diplomei de bacalaureat si refuzul restituirii acesteia sunt cateva dintre metodele prin care distinsele SRL-uri cu denumiri pompoase se asigura ca vor primi plata. Pe langa lege pentru ca dreptul de retentie opereaza in cu totul alte conditii.
2. Nu pot sa stiu ce cuprindea cererea de inscriere si nici ce ati semnat insa daca situatia sta astfel cum ati zis nu aveti nici o obligatie de plata.
3. Le adresati o cerere pentru restituirea diplomei in scris si o puneti prin posta cu confirmare de primire. Apoi, daca nu primit nici un raspuns ori primiti un raspuns negativ ii puteti da in judecata insa cred trebuie sa mergeti la un avocat deoarece este posibil ca Univ sa formuleze o cerere reconventionala pentru suma pe care pretind ca o datorati.
Nu am semnat nici un act, decat cererea de inscriere, nici macar nu stiu daca am fost admis, admiterea s-a facut in baza notei obtinute la examenul de bacalaureat.
Contractul de studii nu l-am semnat pentru ca nu am mai fost in tara.
Problema este ca imi este utila urgent, daca nu prezint diploma de bac, pentru a face dovada studiilor pierd un contract de munca foarte bun atat din punct de vadere al conditiilor de munca, cat si al remunerarii.
Va multumesc
Buna dimineata !
Universitatea este obligata sa va dea diploma ....fara nicio alta obligatie . Faceti cerere scrisa in acest sens catre rectorat , avand in vedere situatia data , in care precizati faptul ca va rezervati dreptul de a actiona in instanta institutia in cazul neremiterii aceteia ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare diploma de bacalaureat kely1988 kely1988 Buna ziua, Am intalnit o problema la eliberarea diplomei de bacalaureat de la universitate particulara din Bucuresti. Este vorba despre o persoana care a ... (vezi toată discuția)
Refuza sa-mi restituie diploma de bac danastreza danastreza M-am inscris in anul 2006 la o facultate.Am depus diploma de bacalaureat in original la inscriere ,le-am platit o suma de bani si din motive personale n-am ... (vezi toată discuția)
Intrebare bb_yasmi bb_yasmi printre actele care trebuiesc depuse la dosarul de somaj se afla si act dupa ultimul studiu copie +original. stiti cumva daca adeverinta de la facultate e ... (vezi toată discuția)