avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare

printre actele care trebuiesc depuse la dosarul de somaj se afla si act dupa ultimul studiu copie +original. stiti cumva daca adeverinta de la facultate e valabila??? am absolvit examenul de licenta acum 4 ani, imediat dupa am primit adeverinta care atesta acest lucru (pt diploma in original trebuia asteptat 1 an) si din neglijenta si pt ca nu am avut nevoie de diploma originala nu am mai scos-o (trebuie scoasa de la univ. din bucuresti, eu absolvind la o facultate din timisoara). am auzit precum ca aceasta adeverinta are valabilitate doar 1 an. unde trebuie sa sun sa ma informez?

va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: bb_yasmi , utilizator 21:20, 2 Decembrie 2009
Nu mai e valabila.
Cititi pe adeverinta, trebuie sa aiba termenul de expirare, de obicei e 6 luni.
Mergeti cu diploma de bac si apoi, cand o aveti si cu cea de fac.
multumesc frumos de raspuns. m-am uitat pe adeverinta si nu are o data anume, ci, scrie ca e valabila pana la acordarea diplomei .......
sigur e ok sa depun dosarul fara actul care sa ateste ultimul studiu?? nu poate fi considerat incomplet si sa nu fie acceptat???
Ultima modificare: Duminică, 29 Noiembrie 2009
bb_yasmi, utilizator
1. Adeverinta este valabila daca pe ea nu scrie termenul dar scrie ca e valabila pana la eliberarea diplomei.
2. Adeverinta este buna la dosarul de somaj pentru ca s-ar putea sa va faca rost de un loc de munca corespunzator studiilor.
va multumesc dl tudor valeriu.
atunci voi incerca sa depun asa dosarul.
numai bine va doresc.
m-am uitat pe adeverinta si nu are o data anume, ci, scrie ca e valabila pana la acordarea diplomei .......


Regulament privind regimul actelor de studii in sistemul de invatamant superior
Art. 38 Dupa finalizarea completa a studiilor, la cerere, absolventilor li se elibereaza Adeverinta de absolvire a studiilor, al carei termen de valabilitate este de maximum 12 luni.

Alte discuții în legătură

Valabilitate adeverinta de studii zama cristian zama cristian Care este termenul in care expira valabilitatea unei adeverinte de studii, conf.legii invatamantului? In fapt, o persoana care a absolvit in iulie 2009 o ... (vezi toată discuția)
Nu pot promova in grad profesional datorita lipsei diplomei de licenta, am doar adeverinta alinus1128 alinus1128 La servici urmeaza sa fiu promovata in grad profesional si am ghinionul sa fac parte dintre cei care au terminat in anul 2009 la Univ. Spiru Haret, forma de ... (vezi toată discuția)
Pierdere diploma de licenta robertnelu robertnelu Fiica mea, este masterand bugetar la A.S.E in anul 2. A terminat in 2010 studile de licenta tot in cadrul A.S.E . Inscrierea la master a fost facuta prin ... (vezi toată discuția)