avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Drepturi si obligatii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Drepturi si obligatii

As dori sa aflu care sunt drepturile si obligatiile unui pensionar de boala cu grad III de invaliditate (cate ore poate munci pe luna, in cate locuri de munca, daca beneficiaza de anumite deduceri de impozit sau alte facilitati, etc.)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:56, 20 Septembrie 2010
Buna ziua !

Pt individualizarea locurilor in care poate lucra si a nr. de ore , medicul de medicina muncii este cel care va da avizul raportat la situatia concreta existenta .
1. Fiind pensional de invaliditate gr.III puteti sa lucrati 4 ore pe zi si sa cumulati pensia cu salariul.
2. Puteti sa aveti cate CIM doriti dar sa nu depasiti, per total, 4 ore pe zi.
3. Aveti aceleasi drepturi si obligatii ca orice salariat, fara facilitati speciale.
4. Medicul de medicina muncii este cel care va da avizul daca sunteti sau nu apt pentru un anumit post (ca la orice salariat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrare in munca ContSters278009 ContSters278009 Am fost militar si am iesit la pensie de boala in 2012 . Mai pot fi reincadrat in activitate daca sanatatea imi va permite , sau nu ? Este vreo lege ? (vezi toată discuția)
Contract de munca ROXYBO ROXYBO Buna ziua, am o nelamurire legata de un angajat. La controlul anual la medicina muncii nu a primit avizul , a fost in concedii medicale apoi dupa 90 de zile a ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate cristi.petre65 cristi.petre65 Va rog daca putti sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: am o vechime in cimpul muncii de 29 ani am avut grupa a 2-a de munca si in urma unei ... (vezi toată discuția)