avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tulburare de posesie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tulburare de posesie

Buna ziua,
As dori sa ma ajuti cu situatia cu care ma confrunt de ceva timp, in ianuarie 2009am cumparat un teren intravilan pentru construirea unei locuinte, pentru care am facut cadastru si intabulare. In urma verificarilor topografice, rezulta ca terenul este deviat cu aproximativ 13 m la dreapta fata de cum s-au stapanit terenurile in realitate.Mentionez ca niciunul dintre vecini nu are cadastru si intabulare. In acest an am reverificat situatia pentru a ne asigura ca nu e vorba de nicio greseala, am chemat la fata locului vecinii si un reprezentant al primariei si firma de topografie si s-a facut intarusarea,in urma careia s-a incheiat un proces verbal de punere in posesie al terenului pe limitele stabilite. Am demarat actele in vederea obtinerii autorizatiei de constructie si am construit gard tinand cont de limitele stabilite.Ca sa va faceti o idee asupra pozitionarii, terenul e amplasat dupa cum urmeaza:
eu(latime 13 m), vecin 1(7m latime teren fara casa), vecin 2(teren fara casa), vecin 3(casa).
Vecinul 2 a depus plangere la politie de tulburare de posesie. Am mers la politie cu toate actele detinute si acum urmatorul pas este o expertiza topografica pe care o va achita reclamantul. Pe mine ma intereseaza ce ar putea sa faca mai departe acest domn in cazul in care plangerea va fi solutionata cu neinceperea urmaririi penale?Mentionez ca a dorit sa faca intabulare + cadastru numai ca terenul sau se suprapune cu vecinul 3 ce are construita casa.Acest ultim vecin figureaza in harta cadastrala cu o latime a terenului de 12 m si in realitate are aproximativ 25m latime. Astept un raspuns pentru ca mi-e destul de incomoda situatia si as dori sa incep constructia casei si mi-e teama sa investesc bani daca nu stiu exact cum se va finaliza situatia.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 04:08, 21 Septembrie 2010
cel mai bine asteptati sa vedeti cum se finalizeaza procesul..aveti dreptate sa va temeti.. un coleg al meu a postat aici o vorba perfect adevarata.. sentinta civila este acel act prin care o nemultumire este transformata intr-o nedreptate
In cazul infractiunii de tulburare de posesie, impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Retragerea plangerii penale nu este posibila.
Sa inteleg ca in cazul in care plangerea la politie se va solutiona cu neinceperea urmaririi penale, se va merge mai departe cu proces?
Nu ,pentru ca impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Stabilirea limitei de proprietate DANIELA  CRISTINA DANIELA CRISTINA Buna ziua. Am un confict asupra unui teren dobandit prin titlu de proprietate,respectiv o vie.Conform hartii loturilor din primaria comunei terenul trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Statut juridic cota indiviza teren cris2109 cris2109 Buna ziua, Sunt in prezent in cursul achizitiei unui parcele de 700mp care trebuie dezmembrata dintr-un lot(sau tarla) de aproximativ 6000mp. Intregul teren ... (vezi toată discuția)