avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stabilirea limitei de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stabilirea limitei de proprietate

Buna ziua.
Am un confict asupra unui teren dobandit prin titlu de proprietate,respectiv o vie.Conform hartii loturilor din primaria comunei terenul trebuie sa aiba o lungime de 118 metri si latime 77 metri.Prin hotararea comisiei de improprietarire ,terenul se invecineaza cu un alt proprietar,rezultand de aici o folosinta comuna a unui numar de 50 de spalieri care delimitau proprietatile.Desi am intampinat probleme si in anii anteriori cu proprietarul neputand sa -mi desfasor lucrarile agricole,acum terenul din vecinate s-a vandut si noul proprietar mi-a taiat sarmele viei ,datorita faptului ca dupa noile acte de vanzare cumparare a terenului ,proprietatea dumnealui se intinde cu aproximativ un metru si ceva in terenul meu.Am sezizat primaria din localitate ,respectiv politia,au venit comisiile la fata locului,au masurat terenul noului proprietar (de parca pe mine ma interesa proprietatea lui nu a mea)si conform actelor de vanzare cumparare ,,care se iau de baza ''zice doamna inginer-agricol, e bine asa chiar, daca suprafata mea de teren nu mai e intreaga.Urmare a acestui fapt eu nu pot sa imi lucrez via si in urma sezizarilor ,politia si primaria ma sfatuiesc sa ma adresez instantei pe cale civila.Mentionez ca e un abuz al comisiei agricole chiar de la punerea in posesie dar desi exista zeci de sesizari in acest sens acum nu mai vreau decat stabilirea limitei de proprietate lucru cu care cei din primarie nu vor sa ma ajute.Pot sa ma adresez in acest sens Parchetului cu o plangere penala pentru deranjare de proprietate?Sau unde sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: Irina Carina , Alte profesii 23:19, 26 Aprilie 2009
Puteti face o actiune in granituire care se introduce la judecatorie. Cred ca e ea mai simpla solutie
Puteti sa faceti o plangere la parchet pentru tulburare de posesie.....dar mai de folos este actiunea civila, adica actiunea in granituire.
Spun aceasta ca in penal....se poate da neiceperea urmaririi penale sau suspendarea inceperii penala si nu rezolvati nimic in acest fel.
Puteti incerca sa apelati la o firma de cadastru pentru o verificare de suprafata sau chiar pentru intabularea titlului. Cei de la firma de cadastru va pot spune exact ce suprafata aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract vanzare-cumparare tapa tapa Am pierdut un proces cu vecinul in care era vorba de un teren situat intre proprietatile noastre,vandut de vanzator actualului vecin din suprafata mea.Am facut ... (vezi toată discuția)
Suprapunere terenuri marius_m@windowslive.com marius_m@windowslive.com Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea speta: Am cumparat un teren in 2005, cu cadastru si intabulat. Terenul fusese dobandit de vanzator ... (vezi toată discuția)
Litigii pe terenuri învecinate luciana-vasilica luciana-vasilica Bună ziua, Sunt comoştenitoare a unui teren situat la marginea unui orăşel, pentru care avem certificat de moştenire, titlul de proprietate din anul ... (vezi toată discuția)