Am pierdut un proces cu vecinul in care era vorba de un teren situat intre proprietatile noastre,vandut de vanzator actualului vecin din suprafata mea.Am facut plangere penala impotriva vanzatorului intru-cat a vandut ce nu era a lui in primul rand iar in al doi-lea rand nu justifica suprafata de teren,expertiza la fata locului stand marturie.Daca rezultatul de la parchet vine favorabil,actul de vanzare cumparare al vecinului poate fi anulat ?Dosarul poate fi reluat ?
Puteti sa formulati actiune in revendicare si granituire; actiunea in revendicare este actiunea proprietarului care nu mai are posesia bunului sau impotriva posesorului care nu este insa si proprietar; daca, in urma compararii titlurilor, se constata ca titlul dvs. de proprietate este preferabil, atunci terenul se va considera si din punct de vedere legal ca va apartine; intr-o astfel de situatie, este treaba vecinului sa ceara chemarea in garantie a vanzatorului care i-a vandut ceea ce nu ii apartinea, nu mai este treaba dvs.!
Actiunea de revendicare si granituire am facut-o si cu toate acestea am pierdut si la recurs,chiar daca am justificat prin inscrisuri si expertiza ca suprafata in litigiu nu are cum sa apartina vecinului !?S-a respins actiunea ca nefondata,si nici nu a stabilit macar hotarul !