avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract vanzare-cumparare

Am pierdut un proces cu vecinul in care era vorba de un teren situat intre proprietatile noastre,vandut de vanzator actualului vecin din suprafata mea.Am facut plangere penala impotriva vanzatorului intru-cat a vandut ce nu era a lui in primul rand iar in al doi-lea rand nu justifica suprafata de teren,expertiza la fata locului stand marturie.Daca rezultatul de la parchet vine favorabil,actul de vanzare cumparare al vecinului poate fi anulat ?Dosarul poate fi reluat ?
Cel mai recent răspuns: tapa , utilizator 21:18, 1 Iunie 2014
Puteti sa formulati actiune in revendicare si granituire; actiunea in revendicare este actiunea proprietarului care nu mai are posesia bunului sau impotriva posesorului care nu este insa si proprietar; daca, in urma compararii titlurilor, se constata ca titlul dvs. de proprietate este preferabil, atunci terenul se va considera si din punct de vedere legal ca va apartine; intr-o astfel de situatie, este treaba vecinului sa ceara chemarea in garantie a vanzatorului care i-a vandut ceea ce nu ii apartinea, nu mai este treaba dvs.!
Actiunea de revendicare si granituire am facut-o si cu toate acestea am pierdut si la recurs,chiar daca am justificat prin inscrisuri si expertiza ca suprafata in litigiu nu are cum sa apartina vecinului !?S-a respins actiunea ca nefondata,si nici nu a stabilit macar hotarul !
multumesc !
in conditiile date ,via lui are voie sa se intinda pe peretele meu ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre cf si realitate rodica321 rodica321 Am si eu o problema cu un teren cumparat acum cativa ani. Terenul are 2000 mp inscrisi in CF, din care momentan am 1821 mp, vecinul a cumparat 1900 mp (in ... (vezi toată discuția)
Granituire si revendicare imobiliara constantin florin constantin florin Sunt proprietarul unei case ,achizitionate in decembrie 2007 ,cu un teren de 236 m rezultant din titlu de proprietate ,din care 234 m din C.F. ,langa ... (vezi toată discuția)
Suprapunere terenuri marius_m@windowslive.com marius_m@windowslive.com Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea speta: Am cumparat un teren in 2005, cu cadastru si intabulat. Terenul fusese dobandit de vanzator ... (vezi toată discuția)