avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... granituire si revendicare imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

granituire si revendicare imobiliara

Sunt proprietarul unei case ,achizitionate in decembrie 2007 ,cu un teren de 236 m rezultant din titlu de proprietate ,din care 234 m din C.F. ,langa proprietatea mea exista un teren de 212 m rezultand din C.F.,dar cu un titlu de proprietate de 236 m . Dupa achizitionarea imobilului am desfiintat gardul ce delimita cele doua proprietati ,dar lasand cele doua puncte ce delimitau suprafetele ,cu gandul de al inlocui .Numitul D.A.proprietar al acestui teren intravilan a desfiintat unul din punctele ce delimitau suprafetele ,si ma dat in judecata pentru granituire si revendicare imobiliara . D.A. a intocmit C.F.in anul 2006 iar a mea in 2008 in ce lege sau articol pot sa ma informez ? Mai mentionez ca in anul 2008 D.A. a vandut acest teren cu suprafata de 212 m si dupa aproximativ trei luni l-a rascumparat .
Se tine cont de ambele carti funciare ?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010
constantin florin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 00:04, 21 Ianuarie 2010
Se tine cont, in primul rand de suprafata de teren trecuta in titlul de proprietate al fiecarui proprietar.

Se va face o expertiza care probabil va avea ca obiective stabilirea liniei de hotar si delimitarea suprafetei ocupata fara drept (adica fara titlu de proprietate) de catre dvs.

Nu are nici o relevanta in acest proces "rascumpararea" despre care ne vorbiti.Conteaza insa si titlurile initiale in baza carora partile au dobandit dreptul de proprietate.In ce masura poate influenta aceste titluri anterioare granituirea si revendicarea nu as putea sa va spun, oricum instanta competenta va decide in acest sens.
In cadrul actiunii promovate de vecin avand ca obiect "granituire si revendicare imobiliara", se vor efectua expertize topo si coroborate cu inscrisurile in baza carora partile si-au intabulat dreptul de proprietate asupra celor doua imobile, probe la care pot fi adaugate proba cu interogatoriul si proba testimoniala, instanta va stabili daca cererea de revendicare este intemeiata si daca da, va stabili si granita de hotar daca aceasta nu corespunde cu limita veche dintre cele doua proprietati.
Totul depinde de probatoriul ce se va administra.
Va recomand angajarea unui avocat care sa va apere interesele in dosar. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire constantin florin constantin florin Sunt proprietarul unei case ,achizitionate in decembrie 2007 ,cu un teren de 236 m rezultant din titlu de proprietate ,din care 234 m din C.F. ,langa ... (vezi toată discuția)
Corectare titlu de proprietate radu_emilia1986 radu_emilia1986 Buna ziua, Mama mea a obtinut in 1988 un teren in intravilan prin vanzare-cumparare, dar fara documente. In 1993, in urma unui proces ,s-au facut masuratori ... (vezi toată discuția)
Cum putem recupera 1200mp care figureazã în acte, dar nu și la mãsurãtoarea propriu-zisã? emg emg Am mers la notar pentru ieșirea din indiviziune (suntem trei coindivizari), dar după ce s-au făcut măsurătorile (teren intravilan), s-a constatat că ... (vezi toată discuția)