Am achizitionat recent un imobil nationalizat retrocedat proprietarilor, imobil in care locuiesc de altfel de 40 de ani . Intro anexa a proprietarii , locuieste alta familie cu care am conlouit vreme de 20 de ani. De 10 ani din momentul retrocedarii nu mai au contract de inchiriere.
Care sunt demersurile pentru evacuarea acestei familii? Ca proprietar al imobilului am dreptul sa sistez catre anexa lor alimentare cu energie electrica, apa etc.?
Au dreptul in momentul eliberarii locuintei de lua imbunatarile aduse anexei de ei(usa principala, un rand de geamuri, daramarea unui perete, etc) in cazul in care nu detin nici un act doveditor (chitanta, factura) etc?
va multumesc anticipat
actiunea in evacuare, care poate fi introdusa ca si actiune pricipala sau accesorie la o actiune in pretentii.. daca o faceti ca o actiune accesorie o puteti relua si pe calea ordonantei presedintiale si sa obtneti evacuarea mai repede.. si da, puteti sista toate acele utlitltati catre anexa
In baza actelor care va atesta calitatea,sesizati autoritatile politie/instanta de refuzul de eliberare spatiu utilizat fara forme legale
Daca nu exista acte care sa ateste momentul executarii modificarilor si nici nu exista acte justificative ale acestora,legal,imbunatatirile nu pot fi ridicate fara acordul proprietarului de drept
Actiunea in evacuare este solutia.
Pe cale de ordonanta presedintiala nu cred ca va avea succes de cauza cu evacuarea.
Pe calea ordonantei s-ar putea doar sa obtina dreptul de a intra in casa ca sa sisteze utilitatile daca aceste trebuie sistate din apartament.
Eu si sotia putem sa punem copilul (>18 ani) printro imputernicire sa se ocupe de toata treaba asta?
Trebuie mers la un avocat si facuta ,,actiunea in evacuare" sau direct la un executor?
Trebuia dat un preaviz inainte de aceasta evacuare?
Cam de cat timp mai dispun ei potrivit legii pana pot fii evacuati din momentul implentarii actiunii de evacuare?
Va multumesc pentru raspunsurile anterioare si viitoare. Stima si respect.
Eu si sotia putem sa punem copilul (>18 ani) printro imputernicire sa se ocupe de toata treaba asta?
Trebuie mers la un avocat si facuta ,,actiunea in evacuare" sau direct la un executor?
Trebuia dat un preaviz inainte de aceasta evacuare?
Cam de cat timp mai dispun ei potrivit legii pana pot fii evacuati din momentul implentarii actiunii de evacuare?
Va multumesc pentru raspunsurile anterioare si viitoare. Stima si respect.