Am dat avans la un imobil pentru ca ulterior vanzatorul sa nu mai doreasca sa incheie tranzactia. Doar ca am introdus ca si clauza in antecontract sa se constate intentiile noastre si sa se pronunte o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de titlu de proprietate. Am castigat, sunt proprietar.
Acum nu vrea sa plece din imobil.
Asa ca am formulat urmatoarea cerere de evacuare insa nu stiu daca referirea la art 1436 cod civil este corecta in acest caz. Ma puteti lamuri?
iata cererea de evacuare:
Domnule Presedinte,
Subsemnatul ………………., domiciliat in ……………………., chem in judecata pe ……………….., domiciliata in ………………………….., pentru ca, in urma probelor care vor fi administrate, sa pronuntati o hotarare prin care sa dispuneti:
1. evacuarea paratei din imobilul situat in …………………………………, pe care il ocupa fara titlu de la data de 25.09.2009 si pana in prezent;
2. obligarea paratei la plata cheltuielilor de judecata.
Motivele actiunii:
In fapt, sunt proprietarul imobilului situat in …………………………………, conform hotararii judecatoresti nr. ……………… ramasa definitiva.
In prezent, parata nu a eliberat imobilul care imi apartine conform hotararii judecatoresti nr. ………………….. ramasa definitiva.
In drept, imi intemeiez actiunea pe art. 1436 C. civil.
In dovedirea actiunii, inteleg sa ma folosesc de urmatoarele probe: hotarare judecatoreasca nr. ……………….. ramasa definitiva.
Depun actiunea si copii dupa actele mentionate in dublu exemplar, unul pentru instanta si unul pentru a fi comunicat paratei.
Anexez actiunii dovada achitarii taxei de timbru si timbrul judiciar.
Data 29.09.2009 Semnatura reclamantului
DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI …………………
Va rog sa imi spuneti daca este corecta referirea la art 1436 cod civil.
Oricum fostul proprietar va avea la indemana cai de atac in cazul in care sentinta ii va fi potrivnica....deci va mai trece timp destul pana va fi scos din casa de catre executorul judecatoresc!B-)
dvs daca demonstrati ca nu mai detineti alta locuinta in afara de aceasta, nou achizitionata, puteti cere evacuarea vanzatorului, pe calea ordonantei presedintiale.
din intrebarea care ati pus-o reiese ca nu sunteti aparat de un avocat si nu este bine, ca prin necunoasterea legilor si a procedurii, implicit veti taragana acest litigiu mult timp inante.:">
Tare ma tem ca nu va reusi sa obtina pe calea ordonantei presedintiale evacuare vanzatorului.
Desi, in opinia mea ar fi corect sa fie asa.
Instantele sunt foarte refractare la astfel de evacuari.:( urgente
Oricum, parerea mea este ca nu ar strica sa incerce pe aceasta cale evacuarea.Ar castiga timp pretios.
Insa ma tem ca instanta va considera ca poate cere daune de la vanzator si nu e graba.
Fara avocat nu aveti chiar nici o sansa la o evacuare rapida, stimate cumparator.
Chiatanta de mana
renami
Buna seara!
Sunt noua pe aici si as vrea sa-mi suneti daca pot face ceva. Am o garsoniera cumparata cu o chitanta de mana, am lasat pe cineva sa locuiasca ... (vezi toată discuția)