avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Buna ziua. Care e baza de calcul pentru contributii?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Buna ziua. Care e baza de calcul pentru contributii?

Ma numesc Loredana și sunt adm.al unei firme (Intrep.Ind./PFA). Intrebarea mea este dacă plătesc contribuții la stat privind somaj, CAS, etc. Dacă da cum se plătesc aceste contribuții date de stat : în funcție de venitul pe care îl realizez sau în funcție de salariul brut.
Mai am o întrebare dacă se poate sa îmi răspundeți : eu lucrez la o altă firmă cu carte de muncă, sunt obligată să plătesc contribuțile la stat pentru PFA îm baza legii ?
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 14:23, 20 Septembrie 2010
Pe perioada 01.07-12.09.2010, daca s-au realizat venturi cu caracter repetitiv se platesc contributiile individuale CAS si contributie somaj, prin aplicarea cotelor de 10,5% si, respectiv 0,5% la veniturile nete realizate lunar.
Începand cu data de 13.09.2010, in baza prevederilor OUG nr 82/2010, se plateste numai contributia de sanatate, pentru ca aveti contract la alt loc de munca.
Contributia de sanatate se plateste trimestrial in acelasi cuantum in baza unei declaratiei de asigurare depuse la Casa de Sanatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pfa noi? ariadna661 ariadna661 Buna seara. Am tot citit raspunsurile date in forum vis-a-vis de contributiile PFA si sincera sa fiu sunt in ceata. Unele raspunsuri se refera la venituri ... (vezi toată discuția)
Impozitare pfa & angajat norma intreaga colt1504 colt1504 Buna ziua. In primul rand imi cer scuze daca intrebarile mele sunt mai stupide, dar chiar nu ma pricep deloc la chestiile de fiscalitate si ... (vezi toată discuția)
Mai platesc contributii la somaj, pensie? nikuteau nikuteau Sunt PFA cod 7112 Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea. Este primul meu an ca PFA. Sunt si angajat cu carte de munca 2 ore la o ... (vezi toată discuția)