am luat de la o matusa de a mea niste bani imprumut.eu nu am reusit sa-i dau datoria in termnul stabilit,fapt pentru care matusa mea m-a dat in judecata.in urma procesului,ea a avut cistig de cauza,urmind sa-i restitui sum aceruta de ea in instanta +cheltuieli de judecata.in acest sens va intreb? in ce poate consta executarea silita.se poate face prin poprire pe salar,sau imi pot pierde casa,asa cum ma ameninta matusa.mentionez ca la baza imprumutului acordat nu s-a pus si nu s-a facut ipoteca pe casa.deeci casa nu a fcaut obiectul imprumutului acordat.mai mult casa este ipoteca in favoarea unei banci,exista si un contract de uzufruct viager in favaoarea parintilor sotiei,iar pe contractaul de casa sint trecut atiti eu cit si sotia.sentinta a venit doar pe numele meu,doar eu trebuie sa restitutui suma respectiva.sotia mea nu este implicata deloc in acest proces,si nici socrii mei.intrebarea este daca in acest caz imi pot pierde casa sau nu?? va rog daca stiti cazuri asemanatoare sau cunosteti legislatia astept un raspuns.
In baza titlului executoriu,executorul judecatoresc va desfasura procedura legala de executare,a bunurilor mobile/imobile afalte in evidenta dvs.
Daca nu detineti bunuri,pentru recuperarea sumei,se va dispune porire pe drepturile dvs salariale pana la concurenta datoriei
executarea silita vizeaza in primul rand salariul dvs. , bunurile mobile si in ultimul rand bunurile imobile.
daca din poprierea salariului si a bunurilor mobile, creanta nu este acoperita , se va executa silit bunul imobil.
daca imobilul este bun comun al dvs. si al sotiei , se va putea cere partajarea imobilului pt. a se executa doar partea ce vi se va atribui dvs.