avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pentru bani luati imprumut
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pentru bani luati imprumut

buna ziua

am luat de la o matusa de a mea niste bani imprumut.eu nu am reusit sa-i dau datoria in termnul stabilit,fapt pentru care matusa mea m-a dat in judecata.in urma procesului,ea a avut cistig de cauza,urmind sa-i restitui sum aceruta de ea in instanta +cheltuieli de judecata.in acest sens va intreb? in ce poate consta executarea silita.se poate face prin poprire pe salar,sau imi pot pierde casa,asa cum ma ameninta matusa.mentionez ca la baza imprumutului acordat nu s-a pus si nu s-a facut ipoteca pe casa.deeci casa nu a fcaut obiectul imprumutului acordat.mai mult casa este ipoteca in favoarea unei banci,exista si un contract de uzufruct viager in favaoarea parintilor sotiei,iar pe contractaul de casa sint trecut atiti eu cit si sotia.sentinta a venit doar pe numele meu,doar eu trebuie sa restitutui suma respectiva.sotia mea nu este implicata deloc in acest proces,si nici socrii mei.intrebarea este daca in acest caz imi pot pierde casa sau nu?? va rog daca stiti cazuri asemanatoare sau cunosteti legislatia astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:23, 20 Septembrie 2010
In baza titlului executoriu,executorul judecatoresc va desfasura procedura legala de executare,a bunurilor mobile/imobile afalte in evidenta dvs.
Daca nu detineti bunuri,pentru recuperarea sumei,se va dispune porire pe drepturile dvs salariale pana la concurenta datoriei
executarea silita vizeaza in primul rand salariul dvs. , bunurile mobile si in ultimul rand bunurile imobile.
daca din poprierea salariului si a bunurilor mobile, creanta nu este acoperita , se va executa silit bunul imobil.
daca imobilul este bun comun al dvs. si al sotiei , se va putea cere partajarea imobilului pt. a se executa doar partea ce vi se va atribui dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit nevoi personale- societate recuperari creante bebita83 bebita83 Buna Am si eu un credit de nevoi personale si de vreo 11 luni nu am mai platit mia venit o scrisoare de la o firma de recuperare ca sa achit tot creditul. ... (vezi toată discuția)
Contract titlu executoriu ,mostenire ancaalina ancaalina Buna ziua, tatal meu a mostenit in urma decesului tatalui sau,25% dintr-un imobil,dupa perfectionarea actelor de succesiune,sora sa i-a dat suma de 30 000 ... (vezi toată discuția)
Executare imprumut bancar pentru nevoi personale zet_alina zet_alina Sunt pensionara, cu o pensie care acum este de 620 RON. In august 2007 am facut un imprumut bancar pentru nevoi personale, (fara vreo ipoteca sau girant) in ... (vezi toată discuția)