Sunt pensionara, cu o pensie care acum este de 620 RON. In august 2007 am facut un imprumut bancar pentru nevoi personale, (fara vreo ipoteca sau girant) in valoare de 10.500 RON.
Am platit ratele in mod regulat pana in iulie 2009 si apoi cu intreruperi pana in februarie 2010, dupa care nu am mai putut plati.
Nu stiu exact cat mai ramasese de plata, dar nu putea fi mai mult de 7000 RON.
Acum am primit o somatie de plata de la un executor judecatoresc pentru suma de 11.400 RON, in termen de 1 zi.
Evident nu am posibilitatea sa platesc aceasta suma, singura solutie ramanand executarea silita. In afara de pensia pe care am aratat-o mai sus, mai este casa in care locuiesc cu bunurile din ea si o casa ramasa de la parinti. Ambele case sunt insa proprietate comuna cu sotul meu.
V-as ruga daca se poate sa-mi spuna, cine cunoaste astfel de situatii, care va fi procedura de executare silita ce se va aplica in aceasta situatie?
Problema este in felul urmator,;; va poate executa silit bunuri mobile sau imobile.. Despre suma ramasa, ea a crescut datorita clauzei penale care banca va aplicat-o pentru intarziere la plata scadentei..este dureros dar asta este legea,,:((
Imprumutul l-am facut eu personal fara nici un amestec al sotului meu si fara ca el sa stie pana in momentul cand au aparut somatiile.
Pensia mea si eventual bunurile mele personale (?!) le poate lua banca. Dar cum ar putea executa banca un imobil proprietate comuna cu sotul meu, atat timp cat nu suntem partajati? Poate eventual sa exexcute numai cota mea parte!
Nu vad cum ar putea sa vanda executorul unul din imobile in intregime. Asta ar insemna sa execute silit si pe sotul meu cu partea sa de imobil. Or banca nu are nici un drept de creanta asupra sa? Poate eventual sa gaseasca un cumparator pentru cota mea parte, care sa ramana initial in indiviziune cu sotul meu, urmand ca apoi acela sa ceara iesirea din indiviziune!
Ma intereseaza parerea avizata a unui specialist cu experienta, daca doreste sa si-o exprime.
Multumesc!