Buna ziua!
Mama mea este executata prin poprire pe pensie in urma unui imprumut facut la BCR si cesionat de Kruk. In nov2012 avea de dat 8400 ron, acum mai are 7600 ron si a primit o somatie de executare imobiliara prin care in termen de 15 zile sa plateasca integral suma datorata. Apartamentul este pe numele mamei mele si al meu, eu locuind cu familia mea ( sotul si 2 copii) si cu mama in acesta. Intrebarea mea este: se poate executa silit apartamentul in care stau doua familii si sunt 2 proprietari? Cand ma duc la executor vreau sa fiu informata, deoarece am mai fost o data si dintr-o datorie de 5200 ron cat avea mama la inceput am fost sfatuita sa semnez o hartie prin care arata ca la final avea o datorie de 8400 ron.... Va rog sa ma ajutati urgent. Multumesc!
Se poate cere partajul astfel incat sa se stabileasca cat este partea mamei. Pe calea partajului puteti fi obligata Dvs sa ii platiti mamei suma de bani ce i se cuvine (partea ei din apartament) din care se va retine datoria catre banca.
Sfatul meu este sa se plateasca datoria, pentru ca tot o sa se plateasca pana la urma si atunci va fi o valoare si mai mare.
Datoria se plateste din poprire, stiu ca exectarea silita se face peste 10000 ron, iar mama mai are de dat 7600 ron...adica se poate executa silit din moment ce este un angajament de plata la executor si suma este mai mica decat 10000 ron?????????? Multumesc!
Puteti face contestatie pt orice act de executare, insa executarea dvs a inceput inainte de intrarea in vigoare a noului cod de procedura, asa ca executarea imobilului se poate face si pt sume mai mici de 10 mii de lei.
Se poate executa silit doar cota mamei dvs. Probabil ca n-o va cumpara nimeni, asa ca vor fi nevoiti sa ceara iesirea din indiviziune.
Somatia de executare silita a fost emisa pe 01.07.2013 si mai scrie in somatie ca "s-a luat masura inscrierii acestei somatii in RTI". Ce inseamna acest lucru? Ce ma sfatuiti sa fac ca mama sa poata continua cu plata popririi si sa nu se ajunga la executare silita. Multumesc frumos!