avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datoriile la banci
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datoriile la banci

buna ziua
as dori si eu o lamurire in privinta datoriilor bancare.am restanta la o banca ce depaseste 100 de zile de intarzieri.am fost contactata de consultantii bancii si am explicat in nenumarate randuri k deocamdata situatia mea financiara nu-mi permite sa platesc....nu am venit am un copil de 1 an si k inainte de craciun am avut un deces in familie fiind vorba de tatal meu.am explicat k incepand cu luna aprilie voi incepe sa fac plati insa mi s-a spus k dosarul este la un executor judecatoresc si k dak nu voi plati se va ajunge la executare silita la toate bunurile mele etc....precizes k nu am absolut nici un bun ce-mi apartine mie......nici unul nu e p numele meu......ci al mamei mele....casa e pe numele sotului si in contract sunt precizata doar k avand drepturi egale cu sotul conform codului familiei.va rog mult dak ma puteti lamuri.ce sa poate intampla?sunt atat de disperata k doamne fereste imi vor lua din casa sau k mai rau imi vor lua casa......e posibil? datoria se ridica in total in acest moment la aprox 7000 ron......
Cel mai recent răspuns: stelalor , utilizator 18:18, 16 Martie 2010
Faptul ca aveti casa in coproprietatea in devalmasie prevazuta de codul familiei pentru bunurile obtinute de soti pe timpul casatoriei, presupune ca aveti un drept de proprietate asupra unei jumatati, nedeterminate decat in cota, din casa.
Aceasta forma de proprietate este o indiviziune din care se poate cere iesirea oricand, de orice parte interesata, indiviziunea fiind exceptia. Printre cei in drept sa ceara iesirea din indiviziune sunt si creditorii, pe calea unei actiuni oblice.
De aceea este indicat sa mai incercati sa negociati cu banca o modalitate de plata si in orice caz (si cel mai rau), in situatia in care vi se va cere executarea silita, sa introduceti o contestatie la executare.
dar bunurile din casa dak nu sunt pe numele meu le pot evalua si la final le pot lua?sunt foarte disperat......nu stiu ce sa fac.....dar in situatia in care a ajuns dosarul meu la un executor(asa mi s-a spus) ce sa va intampla?
parca asa mi s-a zis k dosarul e la un executor........am fost destul de ravasita in acel moment incat acum nu-mi pot aduce aminte....asa am retinut.executor judecatoresc.precizez k acasa am primit doar o somatie sa achit suma restanta adik aprox 400 ron.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca alexandra_2010 alexandra_2010 am avut un contract la un operator de telefonie mobila,s-a reziliat,si acum a ajuns la suma de 3640lei. nu am platit aceasta suma si am primit aks o hotarare ... (vezi toată discuția)
Va rog un raspuns..urgent mirela261 mirela261 va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine k sunt disperata,acum 2 ani de zile am facut un credit de nevoi personale,girant fiind sotul meu care a girat cu ... (vezi toată discuția)
Executare imprumut bancar pentru nevoi personale zet_alina zet_alina Sunt pensionara, cu o pensie care acum este de 620 RON. In august 2007 am facut un imprumut bancar pentru nevoi personale, (fara vreo ipoteca sau girant) in ... (vezi toată discuția)