avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA care desfasoara activitati in alte tari UE
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA care desfasoara activitati in alte tari UE

Buna ziua,

As dori sa stiu care sunt conditiile legale in care un PFA inregistrat in Romania (de exemplu un electrician) isi poate desfasura activitatea in alte tari din Uniunea Europeana, in cazul de fata Germania. De asemenea doresc sa stiu daca este obligatoriu ca toate echipamentele folosite de persoana fizica autorizata in prestarea muncii respective sa apartina ei si nu companiei cu care colaboreaza.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ionuca , utilizator 11:40, 23 Septembrie 2010
În situația în care obțineți veniturile din Germania și vă păstrați rezidența din Romania adica ramâneți în Romania peste 183 de zile, adica sunteți persoană fizica impozabilă așa cum este aceasta definită la art.40 alin.1, lit.a) din Codul fiscal :
- veți fi impus pentru veniturile obținute în Germania prin aplicarea cotelor de impozit și contribuții din Romania;
- veți o declarație de impunere pana pe 25 mai anul urmator celui de realizare a venitului în Romania;
- dacă ați platit (vi s-a reținut) impozit pe venitul obținut și in Germania aveși dreptul de deducere din impozitul pe venit datorat in România impozitul platit in Germania (acesta se denumește CREDIT FISCAL)
NOTÃ:
Creditul fiscal vi se acorda daca:
- ați platit efectiv impozitul respectiv în Germaniaș
- dovediți această plată cu un document justificativ eliberat de autoritatea fiscală din Germania;
- venitul pentru care se acorda creditul fiscal este de natura celor definite la art.41 din Codul fiscal (și acela din PFA se încadreaza aici)

CONCLUZIE:
- pentru veniturile din Germania veți plăti impozit în Romania cu cotele de aici;
- dacă vi s-a reținut impozit in Germania acesta se va scădea din acela ce se va reține in Romania (în condițiile descrise de mine mai sus).
Va multumesc pentru raspuns.
Dar in cazul unui contract de prestari servicii incheiat intre o pf (nu PFA) cu o firma straina, ce taxe si cine trebuie sa le plateasca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evitarea dublei impuneri pe salariu - germania atlantiana atlantiana Am lucrat cu contract de munca pentru o perioada de 2 ani (fara intrerupere) in Germania. Potrivit conventiei pentru evitarea dublei impuneri, as putea ... (vezi toată discuția)
Pfa roman lucru in strainatate AndreiJiligan AndreiJiligan Buna ziua, Am un pfa roman si am lucrat mai mult de 183 de zile in Germania in anul 2012, cam 189 zile . La momentul respectiv nu am realizat ca am ... (vezi toată discuția)
Cim in ue ContSters305618 ContSters305618 Lucrez intr-un stat membru UE de cateva luni. Anul trecut am avut venituri si in Romania si in UE. In statul membru platesc toate taxele si functionez ca un ... (vezi toată discuția)