Tatal meu a luat in leasing ca persoana juridica o masina in anul 2006. La 1 an dupa ce a contractat acest leasing, firma a fost cesionata si in cele din urma , in anul 2009 acesta firma a fost radiata, deoarece noul actionar a decedat. Leasingul nu a fost inregistrat in actele contabile. De la data contractarii acestuia si pana la final el a fost platit de catre tatal meu, care figura in acte ca utilizator.Tatal meu a decesat recent, iar eu si mama mea am continuat sa platim ultimele trei rate de leasing.
Intrebarea mea este urmatoarea: Cum intram noi in posesia acestei masini si cum putem apoi sa o inscriem, pe numel;e tatalui sau pe numele unui mostenitor?
este posibila transmiterea către moştenitori a obligaţiilor si drepturilor ce decurg din contractul de leasing , dar succesorul trebuie sa întruneasca condiţiile de bonitate solicitate desocietatea de leasing si sa aibe acordul tuturor moştenitorilor prevăzuţi in certificatul de moştenitor/calitatea de moştenitor. Trebuie sa mergeti la firma de leasing cu certificatul de deces al titularului de contract. Ei va vor indruma ce si cum trebuie sa procedati pentru a prelua contractul de leasing.
Acte succesiune
mshboss
Buna ziua!
Urmeaza sa facem succesiunea dupa tatal meu,decedat anul trecut!
Tatal meu a decedat in ianuarie 2017, iar in aprilie 2017 i-a venit o amenda pt o ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire
Catalin84
Buna ziua, in urma cu 2 ani tatal meu a decedat in urma lui lasang 2 masini si un apartament. Una din masini in momentul decesului era in leasing eu continuand ... (vezi toată discuția)