avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Leasing
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Leasing

Tatal meu a luat in leasing ca persoana juridica o masina in anul 2006. La 1 an dupa ce a contractat acest leasing, firma a fost cesionata si in cele din urma , in anul 2009 acesta firma a fost radiata, deoarece noul actionar a decedat. Leasingul nu a fost inregistrat in actele contabile. De la data contractarii acestuia si pana la final el a fost platit de catre tatal meu, care figura in acte ca utilizator.Tatal meu a decesat recent, iar eu si mama mea am continuat sa platim ultimele trei rate de leasing.
Intrebarea mea este urmatoarea: Cum intram noi in posesia acestei masini si cum putem apoi sa o inscriem, pe numel;e tatalui sau pe numele unui mostenitor?
Cel mai recent răspuns: praporgescu , utilizator 18:27, 20 Septembrie 2010
este posibila transmiterea către moştenitori a obligaţiilor si drepturilor ce decurg din contractul de leasing , dar succesorul trebuie sa întruneasca condiţiile de bonitate solicitate desocietatea de leasing si sa aibe acordul tuturor moştenitorilor prevăzuţi in certificatul de moştenitor/calitatea de moştenitor. Trebuie sa mergeti la firma de leasing cu certificatul de deces al titularului de contract. Ei va vor indruma ce si cum trebuie sa procedati pentru a prelua contractul de leasing.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune pentru o hartie?! cocorul alb cocorul alb Eu am un teren mostenit de la bunica materna pe care am si titlu de proprietate pe numele meu. Pe acest teren a existat o constructie fara autorizatie pe ... (vezi toată discuția)
Acte succesiune mshboss mshboss Buna ziua! Urmeaza sa facem succesiunea dupa tatal meu,decedat anul trecut! Tatal meu a decedat in ianuarie 2017, iar in aprilie 2017 i-a venit o amenda pt o ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire Catalin84 Catalin84 Buna ziua, in urma cu 2 ani tatal meu a decedat in urma lui lasang 2 masini si un apartament. Una din masini in momentul decesului era in leasing eu continuand ... (vezi toată discuția)