avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Buna ziua, in urma cu 2 ani tatal meu a decedat in urma lui lasang 2 masini si un apartament. Una din masini in momentul decesului era in leasing eu continuand plata pana anul trecut cand leasigul s-a finalizat. Zilele trecute am fost impreuna cu mama sa facem o dezbatere sa imi trec masinile pe numele meu, dar cea in leasing nu am putut sa o dezbat deoarece cartea tehnica a masinii este pe numele firmei de leasing si notarul mi-a spus ca ar trebuii sa ma duc la firma de leasing sa treaca cartea tehnica pe numele tatalui sau al meu. As vrea sa ma ajutati cu privire la aceasta problema deoarece leasingul este finalizat si in contract se specifica faptul ca tatal meu este proprietar dupa finalizarea platii. Ce as putea sa fac si cum sa o pot trece pe numele meu. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:22, 2 Iulie 2012
Luati legatura cu firma de leasing, explicati-le situatia si cereti rezolvarea in sensul de a va elibera cartea tehnica. E posibil sa intampinati ceva dificultati, dar rezolvarea este la ei. Ei tb sa propuna o varianta de eliberare a actelor la care aveti tot dreptul avand in vedere ca ati achitat in totalitate leasingul.
Cartea tehnica o am cea originala dar este pe numele firmei..
Atata timp cat este pe numele firmei inseamna ca firma de leasing este proprietara si - prin urmare- nu puteti include acel bun in masa succesorala.

Cred ca ar trebui sa scoateti un certificat de calitate de mostenitor cu care sa faceti dovada ca sunteti mostenitor al tatalui in fata firmei de leasing si sa semnati contractul in care sa optati pt achizitionarea definitiva a masinii in numele dvs propriu.
Masina nefiind dobandita in timpul vietii tatalui dvs nu va inclusa in masa succesorala.

Din acest motiv v-am sfatuit sa faceti intai un drum la firma de leasing pt a vedea de ce acte au ei nevoie pt a incheia actul final pt masina. Ca sa nu cheltuiti aiurea timp si bani la notar si sa nu fie bune actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovigneta necuvenita ContSters101356 ContSters101356 Am detinut pe societate o masina in leasing,iar in octombrie 2010 am predat leasingul unei alte firme. In ianuarie 2011 noul proprietar a luat amenda pt ... (vezi toată discuția)
Mostenire - partaj catalyn_yonutz catalyn_yonutz Buna ziua, In anul 1998-1999 intre parinti mei a fost un divort/partaj care s-a finalizat, dar tatal nu a luat nimic ce i se revenea. In anul 2004 tatal a ... (vezi toată discuția)
proprietar decedat, vanzare autoturism muresan_maria muresan_maria as dori sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: tatal meu a decedat de curand, a avut o masina inmatriculata pe numele lui, acuma in continuare ce trebuie ... (vezi toată discuția)