avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovigneta necuvenita
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovigneta necuvenita

Am detinut pe societate o masina in leasing,iar in octombrie 2010 am predat leasingul unei alte firme. In ianuarie 2011 noul proprietar a luat amenda pt neplata rovignetei,amenda ce a venit pe numele firmei mele in iulie 2011.Am contestat amenda dar termenul s-a dat abia in ianuarie 2012.Intre timp mie fiscul mi-a blocat contul . Intrebarea e ,eu pe cine sa dau in judecata pentru ca mi-a fost blocat contul pe nedrept,firma de leasig,politia sau cnadr-ul,pt ca mi-au trimis o amenda necuvenita? Pot cere daune? Si ce lege trebuie invocata? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters101356 , utilizator 21:28, 11 Noiembrie 2011
1. faceti o cerere de preschimbare termen, motivand faptul ca vi s-au blocat conturile. depuneti acte bancare in acest sens.

2. de solicitat daune de la firma de leasing care nu a facut demersurile in vederea inlocuirii societatii dvs ca si utilizator din acel contract.

3..daune puteti cere si chiar ar fi indicat sa solicitati cat mai mult. motivati pe scurt in ce anume consta prejudiciul dvs, faptul ca nu ati putut achita salariatilor drepturile banesti, poate veti avea surpriza unui control din partea inspectoratului teritorial de munca si sa nu uitam "rusinea" care " v-a afecatat imaginea pe piata economica si societatea a intrat intr-un impas financiar ":
Daca stiti datele celui care a preluat autovehiculul actionati-l in judecata pt ca nu si-a inmatriculat masina pe numele lui, sau, firma de leasing ca nu a facut comunicarile necesare catre CNADNR privind scoaterea din evidenta dv a masinii si trecerea ei in evidenta noului proprietar.
Cel care utilizeaza autovehiculul nu este proprietar pentru ca el a preluat contractul meu de leasing. Firma de leasig o dau in judecata in localitatea unde are firma mea sediul sau un localitatea unde are ea sediul? Si cat m-ati sfatui sa cer daune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubirea societatii de asigurare: la leasing sau la noul proprietar? donigao donigao Buna ziua, Va cer sfatul in urmatoarea speta: Am o masina busita de un an, nu reusesc sa ma inteleg cu asiguratorul deloc, am ajuns in instanta din cauza ... (vezi toată discuția)
Full casco strainatate Patricia23 Patricia23 am facut accident cu masina in germania luata in leasing pe firma unui prieten(daune totale),asi avea cateva intrebari: imi trebuia un acut de la firma de ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta primita dupa ce am vandut auto karsor karsor Buna ziua, In 2013 am vandut masina unei persoane din Bucuresti cu acte facute si radiere de la fisc si am instrainat masina cu acte si numere inmatriculare ... (vezi toată discuția)