avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii acordare indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii acordare indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti:
A) in conditiile in care exista 12 luni de cotizare anterioare nasterii copilului, dar cu o intrerupere de 2 luni, sunt intrunite conditiile pentru acordarea CIC?
B)daca CIC va fi intrerupt pentru 2-3 luni, se poate reveni in CIC, pana la implinirea a 2 ani ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sce76 , utilizator 08:24, 21 Septembrie 2010
Daca aveti intrerupere 2 luni, inseamna ca nu ati realizat, 12 luni anterioare nasterii, venituri impozabile.
Da, se poate intrerupe CIC pentru o perioada si apoi sa reintrati in CIC
A realizat 12 luni venituri impozabile, dar cu cele 2 intrerupere..Legea prevede in mod clar sa nu existe intrerupere?
Legea prevede clar ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni sa fi realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit ... Ori un an = 12 luni.

In calculul celor 12 luni, intra si fractiunile de luna în care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 1 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, considerate, în înţelesul ordonanţei de urgenţă, lună întreagă.
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre indemnizatia post natala Nedelcu Mihaela fla Nedelcu Mihaela fla buna ziua am si eu o intrebare la dumneavoastra:sunt insarcinata si in luna in care voi naste voi avea pe carte de munca 11 luni si 2 saptamani ... (vezi toată discuția)
Mai pot lua concediu de crestere a copilului? cosmi24 cosmi24 am intrerupere o luna pe cartea de munca... mai pot beneficia de concediu de crestere a copilului si implicit de indemnizatia de crestere a copilului? (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu de ingrijire copil Ank27 Ank27 Buna ziua! in cazul unei intreruperi de 10 zile pe cartea de munca in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului se indeplinesc conditiile de acordare a ... (vezi toată discuția)