avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reconventionala la divort si recuzare martori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reconventionala la divort si recuzare martori

Sotia a deschis divortul.In perioada cat am fost impreuna (inclusiv perioada de concubinaj dinainte) ea nu a lucrat. Soacra mea si fata ei au fost impotriva casatoriei noastre de la inceput si nu m-a primit in casa niciodata, iar fiica ei a stat la soacra mea tot acest timp desi am insistat sa vina la noi. Pe perioada casatoriei sotia nu a lucrat, intretinerea familiei fiind asigurata de mine, platindu-i inclusiv 5000 Ron datorii dinainte de casatorie (prin banca, cu acte, etc). Am avut o firma care si-a incetat activitatea. cand firma si-a incetat activitatea sotia a plecat sa lucreze in Germania. Este adevarat ca discutam la telefon si din cand in cand am primit sme de bani de la ea, sporadic, mai mult am vizitat-o in Germania unde lucra stand cu ea 2 saptamani, deci relatiile de familie au continuat chiar daca ea era plecata. Anul acesta s-a intors si in urma unei certi a plecat la mama ei citeva zile dupa care a deschis divortul. Mentionez ca de aproximativ un an de cand firma mea si-a incetat activitatea iar sotia a plecat ingermania, eu nu am un venit desi am incercat sa ma angajez (la 50 de ani inginer fiind e mai greu ,,,) si traiesc din pensia mamei mele. Am depus intampinare in care am aratat ca soacra mea este in relatii de dusmanie de la inceput. Sotia nu a cerut martori prin actiunea depusa. La primul termen am solicitat o amanare instantei in vederea depunerii reconventionalei intrucat nu am avut bani si mi s-a acordat.
Intrebari:
1) Daca ea nu a cerut prin actiune si nu a mentionat martorii, eu mentionand in intampuinare relatiile de dusmanie ale soacrei mele si fiicei sotiei cu mine, pot cere instantei recuzarea lor ca martori? Cum procedez ?
2) Prin reconventionala ai pot cere pe baza de dovezi sa imi inapoieze sumele prin care i-am platit datoriile dinaintea casatoriei? (daca da, dovezile -chitante, extrase de cont,etc- le depun inainte o data cu reconventionala sau la termenul fixat ?)
Va multumesc anticipat pentru amabilitate.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 12:49, 20 Septembrie 2010
Pretentiile din cererea reconventionala (la care puteti raspunde printr-o intampinare) trebuie justificate , insotite de facturi , chitante si alte documente care atesta intinderea acestora.
Poate fi efectuata o expertiza contabila.
Ultima modificare: Luni, 20 Septembrie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In procese civile judecatorul are dreptul sa citeze martori pe care partile nu ii propun ? celerion celerion Sunt contestatar intr-un proces civil si presedintele instantei a decis sa citeze si sa audieze un martor pe care partile nu l-au citat . Are acest drept ? Va ... (vezi toată discuția)
Motive mincinoase la divort varga27 varga27 sotia adepus cerere de divort enumerind multe motive care nu sunt adevarate si anume:-eram violent verbal si fizic atat cu ea cat si cu parintii mei din primul ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Livica Livica In actiunea de micsorare pensie de intretinere deschisa de fostul meu sot s-a dat o noua amanare si printre motive unul este urmatorul: Se va cita ... (vezi toată discuția)