Sotia a deschis divortul.In perioada cat am fost impreuna (inclusiv perioada de concubinaj dinainte) ea nu a lucrat. Soacra mea si fata ei au fost impotriva casatoriei noastre de la inceput si nu m-a primit in casa niciodata, iar fiica ei a stat la soacra mea tot acest timp desi am insistat sa vina la noi. Pe perioada casatoriei sotia nu a lucrat, intretinerea familiei fiind asigurata de mine, platindu-i inclusiv 5000 Ron datorii dinainte de casatorie (prin banca, cu acte, etc). Am avut o firma care si-a incetat activitatea. cand firma si-a incetat activitatea sotia a plecat sa lucreze in Germania. Este adevarat ca discutam la telefon si din cand in cand am primit sme de bani de la ea, sporadic, mai mult am vizitat-o in Germania unde lucra stand cu ea 2 saptamani, deci relatiile de familie au continuat chiar daca ea era plecata. Anul acesta s-a intors si in urma unei certi a plecat la mama ei citeva zile dupa care a deschis divortul. Mentionez ca de aproximativ un an de cand firma mea si-a incetat activitatea iar sotia a plecat ingermania, eu nu am un venit desi am incercat sa ma angajez (la 50 de ani inginer fiind e mai greu ,,,) si traiesc din pensia mamei mele. Am depus intampinare in care am aratat ca soacra mea este in relatii de dusmanie de la inceput. Sotia nu a cerut martori prin actiunea depusa. La primul termen am solicitat o amanare instantei in vederea depunerii reconventionalei intrucat nu am avut bani si mi s-a acordat.
Intrebari:
1) Daca ea nu a cerut prin actiune si nu a mentionat martorii, eu mentionand in intampuinare relatiile de dusmanie ale soacrei mele si fiicei sotiei cu mine, pot cere instantei recuzarea lor ca martori? Cum procedez ?
2) Prin reconventionala ai pot cere pe baza de dovezi sa imi inapoieze sumele prin care i-am platit datoriile dinaintea casatoriei? (daca da, dovezile -chitante, extrase de cont,etc- le depun inainte o data cu reconventionala sau la termenul fixat ?)
Va multumesc anticipat pentru amabilitate.
Pretentiile din cererea reconventionala (la care puteti raspunde printr-o intampinare) trebuie justificate , insotite de facturi , chitante si alte documente care atesta intinderea acestora.
Poate fi efectuata o expertiza contabila.