avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

In actiunea de micsorare pensie de intretinere deschisa de fostul meu sot s-a dat o noua amanare si printre motive unul este urmatorul:
Se va cita reclamantul cu solicitarea să depună un răspuns din partea societăţii din Germania in sensul dacă are cu această societate contract de muncă, contract de colaborare, sau alte raporturi juridice de muncă, dacă figurează ca având venit, sub sanctiunea suspendării cauzei conf.art 155 ind 1 c.pr.civ
Eu, prin intampinarea facuta am cerut sa fie obligat sa plateasca pensia de intretinere si pt venitul din strainatate, pe care nu l-a declarat si pt care nu a platit niciodata nimic.
Avand in vedere ce i s-a cerut, este posibil sa se stabileasca o noua pensie sau doar o sa i se respinga actiunea? Si nu-mi dau seama de ce trebuie sa aduca el datele de la angajator si nu s-au cerut de instanta?
Ma puteti ajuta cu o parere?
Cel mai recent răspuns: Livica , utilizator 19:30, 29 Noiembrie 2011
Solicitarea instantei este urmare a intampinarii si in favoarea dvs.
Actiunea nu se va respinge, ci va fi suspendata o perioada de timp pana cand va fi respinsa pentru nesustinerea cererii.
Daca va depune actele solicitate de catre instanta, se va stabili o noua pensie d eintretinere in functie de toate veniturile obinute.


Daca nu depune documentele solicitate se poate suspenda cauza.Dvs trebuia sa faceti o cerere reconventionala si sa solictati majorarea pensiei ,o puteti face pana la primul termen.Nu intampinare ,cerere reconventionala.
Va multumesc mult de tot! Deci trebuie sa fac cerere reconventionala chiar daca am cerut in intampinare majorarea pensiei, de fapt calcularea la veniturile reale, asta am cerut. Dar el poate sa nu aduca ce i s-a cerut? Si daca nu aduce o sa ceara cei de la Judecatorie direct la armator, cum mi-am imaginat eu ca o sa se intample? In aceeasi solutie cei de la Judecatorie au cerut societatii intermediare prin care pleaca in voiaje
Se va emite adresă la SC XXX cu solicitarea să comunice dacă reclamantul in cauză, numitul figurează ca având contract de muncă, contract de colaborare, sau alte raporturi juridice de muncă, dacă figurează ca având venit de la societatea din Germania
mirabella-ana a scris:

Daca nu depune documentele solicitate se poate suspenda cauza.Dvs trebuia sa faceti o cerere reconventionala si sa solictati majorarea pensiei ,o puteti face pana la primul termen.Nu intampinare, cerere reconventionala.


D-na avocat
Este tarziu pentru depunerea cererii reconventionale, deoarece aceasta se depune o data cu intampinarea.
Cel mai tarziu la prima zi de infatisare se putea in cazul in care parata nu era obligata la intampinare, ceea ce nu este cazul in speta. Apoi, poate ca s-au pus deja concluzii si s-a trecut de termenul primei zi de infatisare.
Nu in ultimul rand, prin intampinare a solcitat, in baza art. 115 C.pr.civ. pct. 3 (3. dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat din cerere) foarte bine, veniturile obtinute in Germania.

Revin pentru @Livica
Vad ca intentinati sa depuneti cerere reconventionala.

Atentie: cererea reconventionala trebuie motivata in fapt si in drept si sutinuta cu dovezi.
Va trebui sa dovediti castigurile salariale din Germania!
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2011
Darie Tudor, utilizator
Eu aud pentru prima data in viata de cererea reconventionala. Problema este ca am citit de zeci de ori solutia data si cu cat o citesc mai mult incep sa ma gandesc ce s-ar putea intampla in defavoarea mea daca nu fac ce trebuie. Nu as fi multumita daca doar s-ar respinge actiunea. Eu am depus la dosar o copie dupa un contract din care reies veniturile in dolari (salariu, nu diurna, sunt trecute separat) din 2007, cand a fost divortul si de atunci lucreaza la acelasi armator.

Alte discuții în legătură

Risc sa platesc cheltuieli de judecata? Livica Livica Nu ati fi fost obligata la plata cheltuielilor de judecata, daca ati fi fost de acord cu actiunea de stabilire a programului de vizita si de micsorare a ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort ambigua. trebuie apel? micheller micheller In hotarare, instanta pe de o parte disjunge judecarea partajului de divort, dar pe de alta parte, admite cererea reconventionala a paratului, in care solicita ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala cu obligarea reclamantului la plata intretinere minor geanina2011 geanina2011 buna ziua! am primit citatie pentru vizitare minor si sunt de acord cu aceasta doar ca am facut cerere reconventionala pe care o voi depune la judecatorie ca ... (vezi toată discuția)