Nu ati fi fost obligata la plata cheltuielilor de judecata, daca ati fi fost de acord cu actiunea de stabilire a programului de vizita si de micsorare a pensiei. Paratul care recunoaste pretentiile reclamantului nu poate fi obligat la plata cheltuielilor de judecata.
Am citit pe forum acest raspuns si acum am o problema pe care va rog sa mi-o lamuriti! Fostul meu sot a deschis in iulie actiune de micsorare pensie de intretinere. Eu am depus la dosar, in apararea mea, dovada faptului ca el castiga mult mai mult si plateste pensia doar la venitul in lei si anume 250 lei pt doi copii. De atunci de la luna la luna obtine amanari, el are avocata iar eu nu, pt ca eu cresc copiii cu banii pe care-i am. La ultimul termen i s-a cerut sa depuna veniturile din strainatate si nu le-a depus. Urmeaza un alt termen vineri. Daca totusi nu depune veniturile este posibil sa pierd si sa platesc si cheltuieli de judecata? M-am asteptat sa pierd dar partea cu cheltuielile chiar ma ingrijoreaza! La ce suma s-ar putea ridica aceste cheltuieli?
Va multumesc!
Onorariul avocatului poate fi 800-1000 lei ,nu stiu ce sa va spun.Dar daca el castiga mai mult decat stiati dvs de ce nu ati facut cerere de majorare a pensiei?Cel putin ati fi rezolvat ceva.Din cate spuneti nu cred ca o sa castige procesul de micsorare a pensiei.
Am un dosar penal care acum este la Parchet in localitatea unde locuieste el (dupa divort eu m-am mutat). Acest dosar a implinit un an si nu se rezolva nimic.
In localitatea unde locuiesc eu, a deschis el actiune de micsorare de pensie pt ca i s-a mai nascut un copil si in principal ca sa ma sicaneze. Eu am depus in apararea mea dovada faptului ca realizeaza venituri din strainatate care nu reprezinta diurna. In paralel am deschis dupa modelul actiunii lui , actiune de majorare dar am depus-o unde locuiesc eu si cu asta se pare ca am pierdut mult timp pt ca raspunsul a fost ca nu e de competenta teritoriala a jud unde am depus actele. Dosarul inca nu s-a inregistrat la jud din localitatea fostului sot.
Din acest motiv eu imi pun sperantele de rezolvare in actiunea de micsorare, din moment ce i s-au cerut veniturile din strainatate. Problema este ca nici la termenul din 9.12 nu a depus veniturile si m-am ales cu o alta amanare, pt sfarsitul lunii ianuarie. Oare cat se va permite sa mai traga de timp cand reiese clar inselatoria din actele depuse de mine?
Ce act ati depus dv drept dovada a faptului ca in prezent realizeaza venituri in strainatate? Este inca angajat al companiei din strainatate? Daca da, ati indicat instantei locul de munca din strainate si ati cerut instantei sa solicite veniturile de acolo? Care a fost motivul pentru care nu au fost depuse veniturile din strainatate de catre reclamant? Daca au fost contracte pe perioade determinate fara continuitate intre ele, adica doua luni da, trei ba, pensia se va raportata la venitul net lunar realizat de catre parat, nu la ceea ce a realizat la un moment dat.
Am depus copie dupa contractul de acum patru ani, din perioada divortului. In ultimii zece ani a lucrat la acelasi armator. Pleaca printr-o soc. intermediara, care-i plateste salariul in lei si armatorul a fost mereu acelasi.Contractul cu salariul in euro e semnat la agentia din Romania, bineinteles.Patru luni e plecat, patru luni e acasa. Instanta , a cerut:
Se va emite adresă la SC xxx (România) cu solicitarea să comunice dacă reclamantul in cauză, numitul figurează ca având contract de muncă, contract de colaborare, sau alte raporturi juridice de muncă, dacă figurează ca având venit de la societatea din Germania Se va cita reclamantul cu solicitarea să depună un răspuns din partea societăţii din Germania in sensul dacă are cu această societate contract de muncă, contract de colaborare, sau alte raporturi juridice de muncă, dacă figurează ca având venit, sub sanctiunea suspendării cauzei conf.art 155 ind 1 c.pr.civ
Agentia prin care pleaca a depus raspunsul dar nu am reusit sa vad dosarul pt ca nu ajunsese la arhiva. El nu a depus nimic pentru ca vrea sa traga de timp, cat o sa i se mai permita. Cand am vazut ca nu a depus nimic am cerut instantei sa ceara direct veniturile la adresa din strainatate, dar poate ca asa e procedura, nu stiu. Ca sa nu fiu inteleasa gresit, eu am depus adresa din strainatate de cand s-a deschis actiunea asta. Eu nu sunt reprezentata de avocat si ma tem pentru asta.