Vineri, pe 25.11, am termen in procesul de micsorare pensie deschis de fostul meu sot. La termenul trecut s-a dat amanare ca sa aduca veniturile din strainatate, pe care eu le-am dovedit si in cadrul procesului am cerut sa se stabileasca pensia la veniturile reale. Dupa cum il cunosc nu va aduce veniturile si dupa cum am fost sfatuita, voi cere disjungerea cazului si solicitarea veniturilor din strainatate pe ultimele sase luni de catre instanta, direct la angajator. Intrebarea mea este daca pot cere totodata in aceeasi actiune si veniturile pe ultimii trei ani. Ca sa am o suma pe care sa o dau executorului.
Scuze ca tot revin cu aceeasi problema, dar sper sa se faca dreptate si sa nu va mai deranjez!
Nu este cazul de disjungere... ce obtineti prin disjungere?... Nimic, va zic eu... intre timp e posibil ca cererea lui de micsorare a pensiei sa fie redusa... mai bine va judecati in continuare in aceeasi cauza
"Daca reclamatul nu isi indeplineste obligatia stabilita de instanta de a depune relatii de la societatea din Germania, instanta poate suspenda judecata, caz in care trebuie sa solicitati disjungerea cererii reconventionale si judecarea separat a acestei cereri. Suspendarea actiunii reclamantului nu va afecteaza daca se pronunta disjungerea."
Acesta a fost un sfat pe care l-am primit si am considerat ca trebuie sa tin seama de el. Este posibil sa nu aduca veniturile si totusi sa nu se suspende cazul? Daca nu se suspenda cazul cer din nou sa se ceara veniturile din strainatate chiar de catre instanta? Si doar daca se suspenda judecata cer disjungerea? Pentru ca mai e putin.
Pentru ce sa cereti disjungerea ? ... aveti mai multe capete de cerere ? ... Puteti sa va prevalati si de prevederile art.108^3 C.proc.civ. , si anume: Cel care, cu intentie sau din culpa, a pricinuit amanarea judecarii sau a executarii silite, prin una dintre faptele prevazute in art. 108 ind.1 sau art. 108 ind.2, la cererea partii interesate va putea fi obligat de catre instanta de judecata ori, dupa caz, de catre presedintele instantei de executare, la plata unei despagubiri pentru paguba cauzata prin amanare.
Nu sunt mai multe capete de cerere. La sfarsitul lunii iulie, pe motiv ca i s-a mai nascut un copil si de fapt ca sa ma enerveze pe mine si sa ma faca sa inteleg ca lupta mea e in zadar, a deschis actiune de micsorare pensie. Eu am aratat ca plateste 250 lei in conditiile in care copilul cel mare e la liceu si ca are dosar penal pt ca de fapt castiga si peste 5000 euro pe luna (4 luni da , 4 luni nu) si am depus un contract mai vechi (ca sa demonstrez ca nu e diurna) , dar de la aceeasi firma unde lucreaza de multi ani. Si in aceasta actiune am cerut sa se stabileasca pensia la veniturile reale. Eu nu am avocata in acest caz, am folosit doar ce am aflat pe forum. Avocata lui a obtinut amanari din luna in luna cu toate ca actiunea a fost deschisa sa se judece in lipsa. Acum sunt fericita ca instanta m-a luat in seama pe mine si a cerut veniturile din strainatate, dar nu cred ca o sa le aduca. Nu stiu de ce, pt ca nu ma pricep, nu pt ca vreau sa acuz pe cineva, de ce instanta nu a cerut ea insasi veniturile in strainatate si de ce i le-a cerut lui sa le aduca?