Vineri, pe 25.11, am termen in procesul de micsorare pensie deschis de fostul meu sot. La termenul trecut s-a dat amanare ca sa aduca veniturile din strainatate, pe care eu le-am dovedit si in cadrul procesului am cerut sa se stabileasca pensia la veniturile reale. Dupa cum il cunosc nu va aduce veniturile si dupa cum am fost sfatuita, voi cere disjungerea cazului si solicitarea veniturilor din strainatate pe ultimele sase luni de catre instanta, direct la angajator. Intrebarea mea este daca pot cere totodata in aceeasi actiune si veniturile pe ultimii trei ani. Ca sa am o suma pe care sa o dau executorului.
Scuze ca tot revin cu aceeasi problema, dar sper sa se faca dreptate si sa nu va mai deranjez!
Comisia rogatorie internationala in materie civila sau comerciala este actul prin care o autoritate judiciara dintr-un stat mandateaza o autoritate judiciara din alt stat sa indeplineasca, in locul si in numele sau, un act judiciar intr-un caz determinat.
La cererea partilor sau din oficiu, autoritatile judiciare romane pot sa solicite efectuarea unei comisii rogatorii in strainatate.
De aici trebuie sa inteleg ca eu am dreptul sa cer in actiunea pe care o am in derulare infiintarea comisiei rogatorii in baza legii 189/2003? Mi se va accepta asa ceva?