avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturi fiscale si avize
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturi fiscale si avize

Sper sa ma ajutati.
Nu am nicio legatura cu acest domeniu.
Am o multime de facturi fiscale (neplatite din 2005) si avize de insotire am marfii.
Ce valoare are o factura fiscala fara semnatura de primire si fara aviz de insotire a marfii?
De asemenea, am facturi care nu corespund cu avizele de insotire a marfurilor, in sensul ca pe facturi apar sume mult mai mari iar unele marfuri corespund altele nu.
Ce valoare au din punc de vedere juridic?
Sper ca m-am facut inteleasa.
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 20 Septembrie 2010
AnnaM, utilizator
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 08:07, 22 Septembrie 2010
Dvs ce legatura aveti? Totusi din 2005, contabilul firmei era obligat sa sesizeze aceste diferente.
AnnaM a scris:

Sper sa ma ajutati.
Nu am nicio legatura cu acest domeniu.
Am o multime de facturi fiscale (neplatite din 2005) si avize de insotire am marfii.
Ce valoare are o factura fiscala fara semnatura de primire si fara aviz de insotire a marfii?
De asemenea, am facturi care nu corespund cu avizele de insotire a marfurilor, in sensul ca pe facturi apar sume mult mai mari iar unele marfuri corespund altele nu.
Ce valoare au din punc de vedere juridic?
Sper ca m-am facut inteleasa.
Multumesc!

Din punct de vedere contabil si juridic au o foarte mare importanta.Cum au fost scazute stocurile din gestiune?Nu au fost inregistrate in contabilitate ?Evaziune fiscala se cheama acesta fapta.Insasi facturile si avizele sunt documente cu regim special. Chiar daca Dvs nu ati incasat c/val de la clienti,acum daca nu aveti nici stampile,nici semnaturi care sa confirme livrarea marfii nu prea aveti ce face.In plus daca nu sunt inregistrate nici in contabilitate este belea.
Eu trebuie sa prezint aceste acte in instanta ca si dovada pentru recuperarea sumelor, deoarece, firma spre care au fost emise facturile, a intrat in insolventa.
Din cate am inteles sunt inregistrate in contabilitate. Documentele provin de la un punct de lucru a societatii.
Daca ma ajutati cu un temei legal sa ma documentez sau daca aveti d-voastra o solutie :((
Unele avize imi sunt semnate iar factura nu este/ nu sunt semnate niciuna nicialta/ diferentele dintre avize si facturi sunt enorme (din cate am inteles pe aviz nu se trece tva-ul dar chiar si asa diferenta este enorma)/ pretul unitar fara tva pe ambele documente difera: 282,350-factura fiscala si 268,91-aviz (sau invers).
Este normal asa ceva?
Va multumesc!
avizele sunt documente de insotire a marfii pe timpul transportului si pot sa nu includa valori, sa fie strict cantitative.Factura este document justificativ de livrare a marfii si a cere pretentii de creanta asupra ei.Factura se emite in baza unui acord comercial, contract(obligatoriu).Factura poate sa nu fie semnata de primire, daca faceti dovada, cu avizul, ca marfa a ajuns la destinatie.Cand spuneti ca nu sunt semnate, va referiti la primire sau la emitent?Semnate de intocmire si stampilate, nu mai este obligatoriu (doar daca va impune partenerul prin acord comercial)
Nu exista semnatura de primire si la unele facturi nu am nici aviz.
Cunoasteti vreun temei legal cu privire la acest subiect?

Alte discuții în legătură

Facturi emise pe numele firmei mele fara ca eu sa le primesc vali2008 vali2008 Buna ziua, am si eu o problema de drept comercial cred.. si anume am un SRL si am colaborat cu o firma cumparind marfa cu factura si eliberind pe loc CEC-uri ... (vezi toată discuția)
Probe la somatia de plata xm xm In afara de factura fiscala, care ar mai putea fi documente a caror insusire sa duca la somarea la plata a debitorului in instanta?presupunand ca debitorul nu ... (vezi toată discuția)
Facturi pentru doua spatii comerciale gent gent Doresc sa deschid un nou punct de lucru(magazin).Problema mea este ca mai am inca unul si nu stiu cum voi proceda cu actele.Imi trebuie registre,nir,e.t.c. ... (vezi toată discuția)