avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrare in posesie mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrare in posesie mostenire

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema:
Mama mea a mostenit un sfert dintr-o casa, la tara, de la bunica mea. In acea casa locuieste un unchi de-al meu, care nu este de acord cu acest fapt, spunand ca el a lucrat la casa etc... Unchiul meu are si el un sfert, iar o matusa are jumatate din acea casa. Mama si matusa nu locuiesc la tara, dar mai merg la sfarsit de saptamana.Unchiul le vorbeste urat, le spune sa iasa din casa din casa, le injura, le scuipa si altele asemenea . Intrebarea mea este cum ar putea intra mama in posesia camerei pe cale fortata, pentru ca pe cale amiabila nu merge. Acuma are un act de mostenire. Eu as vrea sa impartim casa in doua cu un zid pe hol pt. ca oricum are doua intrari, si curtea la fel in doua, cu gard astfel incat sa nu mai dam ochii cu unchiul.Mama cu matusa ar avea o intrare, iar unchiul cealalta intrare. Va rog sa-mi spuneti daca se poate face fortat imparteala asta si modalitatea, pentru ca unchiul nu este de acord.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: turdeanu , utilizator 18:17, 22 Septembrie 2010
buna ziua.
mama dvs si matusa pot promova o actiune de iesire din indiviziune.
avand in vedere ca unchiul dvs nu e de acord sa imparta amiabil singura solutie ar fi ca mama dvs impreuna cu sora dansei sa promoveze in instanta o actiune de iesire din indiviziune.
Va multumesc pentru raspuns.
Asta inseamna ca un judecator va hotari cum se face efectiv imparteala?
Pe unde se duce gardul etc...?
Cam cat costa un astfel de proces? Intreb si eu pentru ca n-am mai avut parte de procese.Numai in filme am vazut procese. Cine plateste? Este cu invingator si invins ?

Multumesc.
da, un judecator va da o hotarare de iesire din indiviziune. pana atunci, in cadrul procesului un expert va ptopune cum sa se imparta casa mai ales ca sunt 2 cai de acces.
banii ii avansati dvs, iar in momentul in care castigati procesul, onorariul de avocat care il veti plati, va putea fi recuperat de la unchiul dvs.
cheltuielile cu expertiza vor fi suportate de catre toti pentru ca toti mostenitorii vor fi benefiiarii iesirii din indiviziune.
Va multumesc foarte mult.
Am inteles. Dar am unele intrebari. Avand in vedere ca nu mi-as putea recupera banii de la unchiul, ma gandeam daca nu s-ar putea face prcesul fara avocat , chiar si fara expert. Imi cer scuze, stiu ca toata lumea ar manca o paine, si va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Daca nu-mi veti mai raspunde , nu ma supar. Dar mie mi se pare foarte simplu cazul acesta. Mama are un document de mostenire, in care scrie ca mosteneste un sfert dintr-o casa. Daca eu ii duc planul de casa judecatorului, de ce trebuie un expert ca sa propuna cum sa se faca imparteala? Asta ar putea vedea foarte simplu un judecator, ca de aceea e judecator. Ma gandesc ca daca nici atata nu poate face un judecator, atunci cand sunt cazuri mai complicate, cati experti ii trebuie? Sau de ce mai am nevoie de avocat? Imi cer scuze daca vi se pare ca sunt impertinent, sau superficial, dar eu asa vad lucrurile . Probabil ca avocatul este mai scump decat mostenirea. Salarul meu este de bugetar, asa ca daca ati putea sa-mi spuneti cam cat costa procesul asta , fara avocat si expert care sa-i propuna judecatorului. Casa aceea nu costa mai mult de 3000 euro. Ma gandesc ca as avea nevoie de o expertiza cat costa casa , un plan de constructie si un extras de carte funciara. Altceva nu mi se pare necesar. Va multumesc inca o data, si va doresc toate cele bune.

Alte discuții în legătură

Mostenire de familie adrianosoby94 adrianosoby94 dupa moartea tatalui meu mama mea a ramas majoritara prin lege pe casa acum dupa taxa de succesiune sa impartit casa si mama me avrea sa ma despagubeasca. ... (vezi toată discuția)
Mostenire/ cumparare avadanialic avadanialic Buna ziua, Sotia mea a mostenit impreuna cu unchiul ei un apartament la casa, cu terenul implicit. S-a facut succesiunea si mostenitenirea si au intrat ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme!ajutor! dani3lla dani3lla :((:((Buna seara! Ce parere aveti:in urma unei succesiuni introduse in instanta poate sa mi ia o parte din casa, fara ca eu sa fiu de accord?! Sa va spun ... (vezi toată discuția)