avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrare in posesie mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrare in posesie mostenire

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema:
Mama mea a mostenit un sfert dintr-o casa, la tara, de la bunica mea. In acea casa locuieste un unchi de-al meu, care nu este de acord cu acest fapt, spunand ca el a lucrat la casa etc... Unchiul meu are si el un sfert, iar o matusa are jumatate din acea casa. Mama si matusa nu locuiesc la tara, dar mai merg la sfarsit de saptamana.Unchiul le vorbeste urat, le spune sa iasa din casa din casa, le injura, le scuipa si altele asemenea . Intrebarea mea este cum ar putea intra mama in posesia camerei pe cale fortata, pentru ca pe cale amiabila nu merge. Acuma are un act de mostenire. Eu as vrea sa impartim casa in doua cu un zid pe hol pt. ca oricum are doua intrari, si curtea la fel in doua, cu gard astfel incat sa nu mai dam ochii cu unchiul.Mama cu matusa ar avea o intrare, iar unchiul cealalta intrare. Va rog sa-mi spuneti daca se poate face fortat imparteala asta si modalitatea, pentru ca unchiul nu este de acord.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: turdeanu , utilizator 18:17, 22 Septembrie 2010
turdeanu a scris:

ma gandeam daca nu s-ar putea face procesul fara avocat

Oh, ba da! Dar sa veniti pe urma sa va facem o socoteala a banilor aruncati pe aratura, cu gandul ca faceti economie la onorariul de avocat.

Tocmai ce-am vazut un teren ...dat in doua pe de-a lungu. Atat de inteligent impartit incat dintr-un teren pe care se putea construi ceva au rezultat doua loturi pe care se poate ...cultiva porumb, caci autorizatie de constructie n-au sa vada nici pentru un cotet de caine. Ghiciti care e diferenta dintre sporul de valoare pierdut si onorariul de avocat. Halal economie!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
romascanu, moderator
Pai am spus ca habar nu am despre onorariul unui avocat. Chiar de aceea am intrat pe acest forum , ca sa ma informez.Cum as putea sa fac un calcul, d-na Romascanu, daca nu imi spuneti si cat e onorariul unui avocat? Banuiesc ca nu e la toti la fel, dar macar aproximativ, niste limite. D-na Myra Vasilescu a spus ca un expert ii propune judecatorului cum sa faca imparteala, si a pomenit si de un avocat. Ma gandesc ca probabil s-a referit aceeasi persoana. Sau trebuie angajat si un expert si un avocat? V-am spus ca eu nu am vazut procese decat la televizor(Ally McBeal =D>). In cazul meu casa aceea are 3 camere si fiecare frate ar trebui sa aiba o camera. Nu inteleg cum s-ar putea imparti altfel, ca si in cazul terenului impartit "inteligent"pomenit de dna Romascanu. Pai in cazul meu , cata inteligenta ii trebui unui om sa imparta o casa cu trei camere in trei? Eu nu vreau sa fac economie, am intrebat cat costa, ma intelegeti? Eu am un salar aproximativ 250 euro, familie , copii, va dati seama de ce am intrebat?
Eu astept niste raspunsuri mai punctuale, la ce am intrebat, daca s-ar putea.Pentru ca de critici sunt satul.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire de familie adrianosoby94 adrianosoby94 dupa moartea tatalui meu mama mea a ramas majoritara prin lege pe casa acum dupa taxa de succesiune sa impartit casa si mama me avrea sa ma despagubeasca. ... (vezi toată discuția)
Mostenire/ cumparare avadanialic avadanialic Buna ziua, Sotia mea a mostenit impreuna cu unchiul ei un apartament la casa, cu terenul implicit. S-a facut succesiunea si mostenitenirea si au intrat ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme!ajutor! dani3lla dani3lla :((:((Buna seara! Ce parere aveti:in urma unei succesiuni introduse in instanta poate sa mi ia o parte din casa, fara ca eu sa fiu de accord?! Sa va spun ... (vezi toată discuția)