avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... In ce conditii pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

In ce conditii pot beneficia de somaj?

Buna ziua!

Dupa cat timp lucrat in aceeasi firma se beneficiaza de somaj?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:07, 20 Septembrie 2010
poti intra in somaj daca ai 12 luni de stagiu in ultimele 24 de luni. dar tb sa fii concediat conform art.65 sau pt necorespundere profesionala.
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie saindepliniti cele doua conditii legale:
- sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs.;
- in ultimele 24 de luni sa aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
3. Asadar puteti sa beneficiati de indemnizatie de somaj si dupa cateva zile de munca la ultimul angajator daca sunt indeplinite cele doua conditii de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca demisionezi, poti sa intri in somaj? NONIE NONIE Daca o persoana dupa ce a lucrat 9 luni de zile cu carte de munca si isi da demisia, are voie sa intre in somaj?Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Somaj alf36 alf36 Buna ziua. Am nevoie de o informatie legata de ajutorul de somaj. La 2 luni de la intrarea in somaj , daca obtii un nou loc de munca si la mai putin timp ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa demisie Mihalciuc Mihalciuc Buna ziua! Va rog sa ma informati daca la data de 20 noiembrie 2013 mi-am dat demisia de buna voie de la o companie unde am lucrat consecutiv 4 ani de zile ... (vezi toată discuția)