avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cota parte mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cota parte mostenire

buna ziua.
as dori daca ma puteti indruma in urmatorul caz;
felicia cu 1 copil s-a casatorit cu gheorghe cu 4 copii in anii 1950.
dupa revolutie sunt pusi in posesie prin pv gheorghe cu 2 ha din mostenirea de la parintii lui si felicia cu 1 ha din mostenirea de la parintii ei.
ei locuiesc intro casa cu teren primite de la parintii lui gheorghe.
in 2004 decedeaza gheorghe si nu se face niciun act, felicia acceptand tacit.
in 2009 decedeaza felicia.
la ce are drept de mostenire copilul feliciei?
multumesc,

Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 16:30, 20 Septembrie 2010
- dupa gheorghe- 1/4 felicia si 3/4 cei 4 copii ai lui gheorghe din casa, teren si cele 2 ha mostenite
- dupa felicia - copilul acesteia, in calitate de unic mostenitor - 1 ha mostenirea feliciei si toata partea feliciei pe care am enuntat-o mai sus
avocat Cristina Popescu
Ultima modificare: Luni, 20 Septembrie 2010
Cristina Popescu, Avocat
la terenul mamei sale are dreptul cert.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire niculae miciu niculae miciu in anul 1987 tatal meu a decedat. la deschiderea succesiunii eu impreuna cu sora mea am cedat in favoarea mamei casa de locuit. in anii de dupa revolutie mama ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa deces S.GAFY S.GAFY Sunt recasatorita. Din casatoriile anterioare eu si sotul meu avem fiecare cite un copil. Inainte de a ne recasatori eu aveam o casa si un apartament iar sotul ... (vezi toată discuția)
Anulare, modificare titlu de proprietate, sau uzucapiune colette2010 colette2010 Buna seara! Spuneti-mi va rog parerea dvs pt urmatoarea situatie: parintii depun cerere de reconstituirea dr de proprietate dupa revolutie, dar nu stiu daca ... (vezi toată discuția)