Sunt recasatorita. Din casatoriile anterioare eu si sotul meu avem fiecare cite un copil. Inainte de a ne recasatori eu aveam o casa si un apartament iar sotul o garsoniera. Dupa recasatorie sotul a primit mostenire 10 hectare de pamint si o casa. Suntem in virsta si doresc sa aflu cum se impart bunurile de mai sus dupa moartea noastra.
Din cite am inteles se impart total diferit in cazul mortii noastre.
1 daca eu decedez prima cum se impart bunurile, avute inainte de recasatorie si cele de dupa;
2.aceaasi situatie daca decedeaza sotul.
Buna seara,
1. Daca decedeaza primul sotul:
- sotia va primi 1/4 din bunurile sotului dinainte de casatorie si 5/8 din totalul bunurilor din casatorie: asta inseamna ca va mosteni 1/4 din garsoniera, casa dobandita de el dupa casatorie si din cele 10 ha de teren + 5/8 din ce ati realizat impreuna dupa casatorie.
- copilul lui vor culege 3/4 din bunurile dinainte de casatorie si 3/8 din bunurile din casatorie adica 3/4 din garsoniera, casa dobandita dupa casatorie si din cele 10 ha de teren + 3/8 din ce ati realizat cu sotul dupa casatorie.
2. Daca sotia decedeaza prima:
- sotul va mosteni 1/4 din bunurile detinute de sotie dinainte de casatorie si 5/8 din bunurile realizate de ei dupa casatorie adica 1/4 din casa si apartamentul doamnei si 5/8 din bunurile realizate dupa casatorie;
- copilul doamnei va primi 3/4 din casa si apartamentul ei si 3/8 din ce au realizat din realizarile celor doi in perioada casatoriei.
3. Dupa decesul si al ei, dupa decesul sotului, copilul ei mosteneste tot ce a avut ea si al lui nu mai primeste nimic.
4. Dupa decesul lui dupa decesul sotiei, copilul lui va primi tot ce ce a avut el iar copilul ei nu va mai primi nimic.