avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire dupa deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire dupa deces

Sunt recasatorita. Din casatoriile anterioare eu si sotul meu avem fiecare cite un copil. Inainte de a ne recasatori eu aveam o casa si un apartament iar sotul o garsoniera. Dupa recasatorie sotul a primit mostenire 10 hectare de pamint si o casa. Suntem in virsta si doresc sa aflu cum se impart bunurile de mai sus dupa moartea noastra.
Din cite am inteles se impart total diferit in cazul mortii noastre.
1 daca eu decedez prima cum se impart bunurile, avute inainte de recasatorie si cele de dupa;
2.aceaasi situatie daca decedeaza sotul.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:04, 18 Octombrie 2016
Buna seara,
1. Daca decedeaza primul sotul:
- sotia va primi 1/4 din bunurile sotului dinainte de casatorie si 5/8 din totalul bunurilor din casatorie: asta inseamna ca va mosteni 1/4 din garsoniera, casa dobandita de el dupa casatorie si din cele 10 ha de teren + 5/8 din ce ati realizat impreuna dupa casatorie.
- copilul lui vor culege 3/4 din bunurile dinainte de casatorie si 3/8 din bunurile din casatorie adica 3/4 din garsoniera, casa dobandita dupa casatorie si din cele 10 ha de teren + 3/8 din ce ati realizat cu sotul dupa casatorie.
2. Daca sotia decedeaza prima:
- sotul va mosteni 1/4 din bunurile detinute de sotie dinainte de casatorie si 5/8 din bunurile realizate de ei dupa casatorie adica 1/4 din casa si apartamentul doamnei si 5/8 din bunurile realizate dupa casatorie;
- copilul doamnei va primi 3/4 din casa si apartamentul ei si 3/8 din ce au realizat din realizarile celor doi in perioada casatoriei.
3. Dupa decesul si al ei, dupa decesul sotului, copilul ei mosteneste tot ce a avut ea si al lui nu mai primeste nimic.
4. Dupa decesul lui dupa decesul sotiei, copilul lui va primi tot ce ce a avut el iar copilul ei nu va mai primi nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul decesului meu sau al sotului meu cum se impart ... Anne Marye Anne Marye Buna ziua, in cazul decesului meu sau al sotului meu cum se impart bunurile noastre? sotul meu are un copil din o casatorie anterioara eu nu am copii am un ... (vezi toată discuția)
Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)
succesiune dupa decesul ambilor părinti ? cine ... nktnik nktnik Cine vine la succesiune dupa decesul ambilor părinti ? Cine vine la dezbaterea succesoriala in cazul in care dupa decesul ambilor parinti eu fiind copilul ... (vezi toată discuția)