avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, in cazul decesului meu sau al sotului meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, in cazul decesului meu sau al sotului meu cum se impart ...

Buna ziua,
in cazul decesului meu sau al sotului meu cum se impart bunurile noastre? sotul meu are un copil din o casatorie anterioara eu nu am copii am un nepot de la frate. Detinem un apartament cumparat impreuna iar sotul detine dinaintea casatoriei o garsoniera.As dori sa stiu cui si in ce procente se impart aceste bunuri. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:23, 16 Martie 2022
daca nu lasati un testament, in cazul in care decedati dvs inaintea sotului, sotul mosteneste 1/2 din masa siccesorala , iar nepotul 1/2. In masa succesorala intre jumatate din imobilul comun.
in cazulk decesului sotului, dvs mosteniti 1/4, copilul sotului 3/4. in masa succesorala intra garsoniera ca bun propriu al lui si jumatate din imobilul comun.
prin partaj, copilul lui poate ramane cu garsoniera, dvs cu apartamentul.
Daca decedeaza sotul primul
- dvs veti avea 1/4 din garsoniera si 5/8 din apartament
- copilul sotului 3/4 din garsoniera si 3/8 din apartament.

La decesul dvs, cei 1/4 din garsoniera si 5/8 din apartament, vor fi mosteniti de nepotul dvs de la frate (cu exceptia situatiei in care lasti un testament altcuiva).

Daca decedati dvs prima:
- din apartament, sotul va mosteni 1/2, iar nepotul dvs 1/2
- garsoniera ramane a sotului.

La decesul sotului, garsoniera si 1/2 din apartament vor reveni copilului sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Rezerva mostenirii - cat se poate intinde testatorul Qubik Qubik Concret: sunt 2 copii, majori. Mama a decedat acum 20 de ani. Copiii , majori la decesul mamei au renunțat la mostenire. Tatal a devenit astfel unic ... (vezi toată discuția)
Cum se impart bunurile in cazul decesului unuia dintre soti burnaz burnaz Venim din casatorii anterioare .Eu am doi copii din casatoria anterioara iar el nu are copii.Asi vrea sa stiu ,daca in cazul decesului sotului cum se va ... (vezi toată discuția)