avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un ''Contract de consultanta comerciala'' ce presupune?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un ''Contract de consultanta comerciala'' ce presupune?

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati . Sau sa-mi spuneti va rog unde ar trebui sa citesc sa ma documentez, am incercat sa dau un search pe google dar nu am reusit sa aflu exact ce ma intereseaza. Pe scurt inca: sunt in somaj, ultima luna. Un contract de consultanta financiara semnat intre mine si o firma X ce presupune? Trebuie sa anunt la somaj sau nu conteaza? Acest contract va fi trecut in cartea de munca? Chiar daca nu este trecut in cartea de munca se considera ca o angajare, asta avand in vedere ca voi fi platita? Se platesc contributiile la stat de catre firma cu care am semnat contractul?
Imi cer scuze , chiar sunt ''afona'' in ce priveste acest subiect. Promit sa ma pun la punct, numai va rog sa ma ajutati un pic la inceput.
Va multumesc anticipat!
P.S. Sper ca am postat subiectul la rubrica corecta, m-am gandit ca este vorba de un contract de munca, asta avand in vedere ca sunt persoana fizica si nu juridica sau PFA.
Ultima modificare: Luni, 20 Septembrie 2010
lilky, utilizator
Cel mai recent răspuns: lilky , utilizator 19:40, 30 Septembrie 2010
Contrcatul de consultanta nu poate fi asemanat cu un contract de munca .. dvs veti presta activitatea de consultanta ,iar in schimb beneficiarul va va plati pentru activitatea depusa.

Aveti grija ca veti pierde somajul daca realizati venituri mai mari de indicatorul social de referinta care este de 500 lei.
deci beneficiarul nu va achita nimic din contributii, d-voastra va trebui sa le platiti pe acestea daca va incadrati in conditiile legale, intrucat acesta nu este angajatorul d-voastra.
avocat Cristina Popescu
Multumesc pt. raspunsuri. Recunosc ca nu sunt lamurita si nici nu stiu unde trebuie sa citesc pt. a ma informa.
Acest contract unde trebuie inregistrat si in termen de cate zile de la inchiderea lui? Trebuie sa merg personal cu el sa-l inregistrez sau poate merge doar firma cu care am semnat acest contract?
Nu se inregistreaza nicaieri ..numai veniturile realizate in baza acestuia se declara la institutiile abilitate.
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
freeelis a scris:

Nu se inregistreaza nicaieri ..numai veniturile realizate in baza acestuia se declara la institutiile abilitate.

Practic, conform ultimelor OUG-uri, cine trebuie sa declare venitul realizat la institutiile abilitate? Eu sau firma cu care am incheiat contractul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca mi-am dat demisia pot beneficia de somaj? iulia39 iulia39 Beneficiez de somaj daca mi-am dat demisia cu art 79/7 codul muncii? Am lucrat 20 ani fara intrerupere cu carte de munca. (vezi toată discuția)
Anulare act aditional sadaka sadaka va rog sa-mi spuneti daca se poate anula un act aditional care nu este inregistrat la ITM, este semnat doar de salariat, angajator si inspectorul care scrie ... (vezi toată discuția)
Nu pot obtine pensia de intretinere deoarece sotul este navigator!!! ContSters114133 ContSters114133 buna seara! desi am o ordonanta irevocabila in care se spune ca sotul este obligat la plata pensiei de intretinere in cuantum de 25% din venitul net lunar, ... (vezi toată discuția)