avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Marturie mincinoasa

Luna trecuta am reclamat postarita de la mine din sat pt nerespectarea programului de lucru, comportament obraznic si amenintari.....Aceasta ca sa se razbune pe mine,m-a reclamat la randul ei la Politie.....,iar absolut tot ce a scris in reclamatia ei despre mine este neadevarat. Mai mult de atat, a gasit si cativa martori mincinosi. Cum pot demonstra ca minte? Daca Politia va lua in considerare marturia ei mincinoasa,eu ce pot face?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 08:52, 21 Septembrie 2010
Sesizarea facuta printr-un denunt sau o plangere, in mod mincinos, reprezinta elementul material al infractiunii de denuntare calomnioasa.
Totodata , acesta poate fi intreprins prin producerea sau ticluirea de probe , in vederea denaturarii adevarului ( varianta calificata ).
Daca persoana recunoaste fapta inainte ca organele judiciare sa fie sesizate, pedeapsa cu inchisoarea este redusa, conform ar . 76 din Codul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre calomnie.... ContSters142651 ContSters142651 Postarita de la mine din sat ma acuza de calomnie,desi eu nu am atins-o cu nici o vorba.Mi-a mai facut si reclamatie pt acest lucru. A gasit si cativa martori ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa peraspera peraspera Marturie mincinoasa din cate am citit pe aici, se refera numai la o actiune a MARTORULUI. Dar, daca cineva iti face o actiune(civila) si scrie lucruri ... (vezi toată discuția)
Plingeri mincinoase Costica33 Costica33 S-au formulat impotriva mea la politie plingeri mincinoase de catre o grupare infractionala care actioneaza in locul in care domiciliez. Cum ma pot eu apara ... (vezi toată discuția)