avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru

Buna ziua,
Detin, impreuna cu sora mea si tatal meu o serie de terenuri, unele intravilane, altele extravilane. Pentru ca tatal nostru sa ne lase mostenire partea lui din proprietatile mai sus mentionate, trebuie sa efectuam cadastru si intabularea terenurilor mai sus mentionate. In urma masuratorilor (efectuate in corelatie cu cele de pe titlul de proprietate) au rezultat suprafete mai mici fata de cele trecute in titlul de proprietate si, oricum nu se inscriu in limita erorilor admise in astfel de masuratori; suprafata lipsa este de cca 400 m2. Ce ar trebui sa facem in acest caz, pentru recuperarea terenului lipsa? Am auzit ca ar trebui sa dam in judecata primaria locala. Si inca o intrebare:"Aceasta situatie va afecta valabilitatea titlului de proprietate existent?"

Data:29 noiembrie 2007

Va multumesc,

Niculae Lucica
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 23:31, 2 Decembrie 2007
Nu va afecta valabilitatea titlului de proprietate.
Puteti da in judecata - actiune in revendicare - pe cel care detine sau foloseste suprafata de 400 mp care va lipseste.
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2007
Cornel Vasile, Consilier juridic
Trebuie utilizata calea actiunii in revendicare. Nu va fi afectata valabilitatea titlului de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren agricol revendicare lege 18, uzucapiune macsimelena macsimelena Buna ziua.Va relatez cat pot de succint urmatoarea situatie in care ne aflam cu rugamintea de a primi cateva sfaturi pertinente. Iata despre ce este vorba: ... (vezi toată discuția)
Cum impartim un teren lipsa? abby abby Printr-o tranzactie (hotarare de expedient) pronuntata intr-un partaj succesoral,celor 2 mostenitori li se acorda cate 3.000mp/intravilan din cei 6000mp ... (vezi toată discuția)
Situatie teren dobandit in anii 1980 prin incrisuri si cabana in zona montana intravilan adicxu adicxu Buna seara.Tatal meu a cumparat in anii 1980 un teren cu o cabana momarlaneasca construita pe suprafata aceea si atunci au facut hartie de mana .Suprafata ... (vezi toată discuția)