avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mia fost retinut permisu pe motivul ca am refuzat sa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mia fost retinut permisu pe motivul ca am refuzat sa suflu in echilotest?

In data de 2.09.2010 mia fost retinut permisu de conmducere in urma unui acident rutier fara victime(am derapat cu masina intr-o curba si mam rasturnat) nu am patit nimic si a venit un organ de politie si ma pus sa suflu in echilotest am refuzat pe motivul ca organu de politie nu putea face dovada certificatului de omolgare si de verificare metrologica al aparatului echilotest. mam suspus recoltarilor de porobe biologice si mia retinut permisu de conducere :pentru motive si locu"(este cercetat penal comform art 87 alin 1 din..)din moment ce rezultatu de la iml nu a venit si si doctorita de pe salvare cu asistenta de la urgente au scris ca nu prezint semne cum ca as fi baut ! nu vi se pare ca retinerea permisului meu e un abuz in serviciu????:D
Cel mai recent răspuns: chrystyana2010 , utilizator 20:32, 20 Septembrie 2010
Primul lucru care se face in astfel de situatii este etilotestul. Daca nu aveati a va teme de ceva, trebuia sa suflati. Daca iesea gradul de alcoolemie depasit si dvs ati fi contestat testul, abia atunci ar fi trebuit sa cereti dovezi privind starea aparatului pt. etilotest
Ultima modificare: Luni, 20 Septembrie 2010
ContSters122901, utilizator
nu este abuz in serviciu calar
pentru ca dvs nu puteti face dovada ca nu ati consumat bauturi alcoolice si pana cand nu se va emite un raport de expertiza medico-legala cu privire la concentratia de alcool in sange permisul este retinut politistul nu este medic sa poata stabili concentratia de alcool ci numai medicul

v-ati complicat singura existenta nu era mai simplu suflati in alcooltest aveati sub 0,40 g/l alccool pur in aerul expirat si nu mai era nevoie de dosar penal? dupa parerea mea puteati cere omologarea doar in cazul in care erati sub influenta bauturilor alcoolice asa nu vad cu ce v-a impiedicat certificatul de omologare

cei de pe salvare nu pot stabili aconcentratia de alcool in aerul expirat sau in sange ci pot da relatii despre comportamentul dvs despre reactii care nu au valoare juridica ci numai raportul de experiza medico-legala sau alcooltestul

apropo daca nu va platiti singura expertiza asteptati mult si bine pana cand vireaza MAI bani la IML

si pana atunci ramaneti PIETON #-o

si daca M.a.i nu vireaza bani in 30-90 de zile nu se opreste urmarirea penala?
daca nu sunt bani la buget?
pana la realocare de fonduri
oricum nu va costa dect 160 de lei
este o vorba care in cazul dvs poate durea cea cu domnia si cu ... se platesc intotdeauna
pai pana nu aveti actul doveditor ca nu ati consumat bauturi alcoolice nu puiteti face nimic
nu v-ati batut joc de politist ci de dvs
el doar pur si simplu si-a facut meseria
daca refuzati probele de sange sau de urina erau 2 infractiuni

un sfat sa platiti actul la IML luati certificatul medico-legal cu care mergeti la politie si se da NUP in dosar (doar daca nu ati consumat si rezultatul este 0 g/ %o) si dupa aceea dosarul junge la Parchet, acesta aproba NUP dupa care emite o rezolutie cu care va puteti ridica PC- ul, eventual sa vi se dea o sanctiune ca nu ati adaptat viteza pana la evitarea oricariu pericol

IN ULTIMUL TIMP CAM MULTA LUME CREDE CA ISI BATE JOC DE POLITIE dar unii se inseala, or fi unii in afara varza dar ca in oricare alta meserie nu exista padure fara uscaturi
daca rezultatul este sun 0,80 se da nup
dar vi se va retine pc pentru alcool
doar daca este 0 nu vi se va mai da sanctiune pentru alcool ci pentru neadaptarea vitezei

CE SIMPLU ERA SA SUFLATI I ALCOOLTEST cu sau fara omologare #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etilotest drager 7410 Mayr Mayr etilotest marca Drager 7410 este omologat in Romania?- cum soluționeaza curtea de apel in cazul ca nu este omologat , cu aceasta motivație , un caz sub ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat hapeialexandru hapeialexandru Buna ziua. am o problema care ma macina de ceva timp (4luni). Am fost implicat intr-un accident auto, am suflat in etilotest si mia iesit 0,40mg\l in aer, iar ... (vezi toată discuția)
alcooltest NarcisaDaiana NarcisaDaiana Daca am fost testat cu aparatul firmei Petrofac,nu trebuia sa ma duca la recoltare de probe biologice?? (vezi toată discuția)