avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imposibilitate de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imposibilitate de plata

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat: am 2 credite la 2 banci, in valoare de 20.000 E (valoare in 2007) pe care nu le mai pot achita, dar la care nu am nicio datorie, sunt bun platnic. Creditele sunt fara garantii, fara ipoteca; sunt de nevoi personale.

Intrebarea mea simpla este: daca renunt la job si nu mai platesc, se poate prescrie dupa o anumita perioada datoria mea? Daca da, care este perioada?

Exista vreo optiune (extrema) sa pot scapa de ele?

Nu am proprietati sau bunuri pe numele meu.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: AndreeaIB , utilizator 15:09, 21 Septembrie 2010
Nu exista nici o modalitate legala de a scapa de plata datoriilor
AndreeaIB a scris:

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat: am 2 credite la 2 banci, in valoare de 20.000 E (valoare in 2007) pe care nu le mai pot achita, dar la care nu am nicio datorie, sunt bun platnic. Creditele sunt fara garantii, fara ipoteca; sunt de nevoi personale.

Intrebarea mea simpla este: daca renunt la job si nu mai platesc, se poate prescrie dupa o anumita perioada datoria mea? Daca da, care este perioada?

Exista vreo optiune (extrema) sa pot scapa de ele?

Nu am proprietati sau bunuri pe numele meu.

Multumesc

de "scapat" de datorii, mai greu. dar o adaptare a contractelor ...

www.avocatnet.ro/content/for...

Deci, din cate inteleg, @AndreeaIB, sunteti bun platnic insa, va faceti probleme pentru o situatie ipotetica...in care nu veti mai putea plati creditele...

Doriti sa "scapati de ele"...

Legal nu se prea poate si nu este nici atat de usor/simplu cu "termenul de prescriptie"...si chiar daca nu aveti bunuri, exista posibilitatea poprii salariului, a executarii silite a unor bunuri viitoare (mosteniri-de exemplu)...

Veti aparea ca "debitor", in toate bazele de date astfel ca, pentru urmatorii 5 ani, cel putin, trebuie sa aveti "nervi de otel" si suficient curaj sa faceti fata situatiei...

Edit later:
La un anumit moment, "se va prescrie acest debit"...nu pot sa va spun cand anume se va intampla.:)
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Buna ziua,

Sunt bun platnic, nu am restante.

Vroiam sa stiu in cazul in care renunt la job, pt 3,4,5 ani, nu am bunuri pentru care sa fiu executata, nu am salarii, ce pot sa patesc.

Nu se prescrie aceasta datorie neachitata? Risc ca dupa , 10 ani de exemplu, sa mi fie ipotecate bunurile pt o datorie facuta in urma cu 10 ani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar , urmari neplata dac_ian dac_ian Buna, situatia meu este urmatoarea: am contractat in iulie 2008 un credit pe 30 ani in valoare de 65000e cu venituri din strainatate si pusa ipoteca asupra ... (vezi toată discuția)
Exista legi care prevad anularea datoriilor dupa o anumita perioada ? cri781 cri781 As vrea sa stiu daca datoriile fata de asociatia de proprietari se anuleaza dupa o anumita perioada ? (de exemplu 5 ani) Sau daca acestea pot continua la ... (vezi toată discuția)
Titlu de executare georgia2 georgia2 Am un titlu de executare pt niste restante la intretinere, am achitat debitul in totalitate, dar au ramas penalitatile.Apartamentul are ipoteca pe 20 de ani, ... (vezi toată discuția)