Buna, situatia meu este urmatoarea: am contractat in iulie 2008 un credit pe 30 ani in valoare de 65000e cu venituri din strainatate si pusa ipoteca asupra unui teren aflat in proprietatea parintilor.In trei ani si ceva am platit vreo 20000e dobanda si din datorie au scazut exact 1900eX-( Noi cu banii cumparasem alt teren si momentam avem construita o casa. Pana acum avem platit la zi dar ma tenteaza sa opresc robinetul...Termenii contractului, zice ca eu sunt garant ipotecar, sotia titular, si tatal meu imputernicit. Ideea e ca terenul aflat sub ipoteca a scazut atat de mult incat nu acopera nici jumate din datorie, in cazul unei executari. Pe mine ma intereseaza daca in cazul in care nu mai platesc si banca vinde terenul aflat sub ipoteca, ramane cu datoria neacoperita, ce se mai poate intampla...? De poprire pe salar nu ma intereseaza, momentan chiar nu mai lucrez...este necesara trecerea terenului+casa aflata in proprietate pe alt nume(socrii), mai detin 50% la o firma mica, de asemenea nu ma prea intereseaza...la fel nu ma mai intereseaza sa solicit alt credit in viata mea. Va rog daca veti ceva sfaturi, chiar as putea sa platim un ajutor de reprezentare chiar in discutiile cu banca, fiind plecati din tara.
Domnule, asemeni multor imprumutati la banci, uitati de dobanda.
E adevarat ca ati platit 20.000 EUR.dar aveti dobanda la 65.000 EUR, ia calculati sa vedeti cam cat e dobanda pe an, la aceasta suma. Acolo e diferenta.
Daca nu platiti, in afara de teren va vor fi executate silit orice bunuri, inclusiv cele din strainatate, de catre un executor din tara unde munciti. Asta ptr ca banca stie deja de aceste venituri.
Daca nu aveti bunuri de executat pe numele dumneavoastra sau a eventualilor garanti personali, nu au ce sa va faca. In 5-6 ani se va prescrie dreptul de a va executa silit.
Va salut, si va multumesc pentru interes...da ideea cu dobanda asa este, ce ma intereseaza daca d.p.m.d.v. se poate sa pierd un teren daca il trec acum pe alt nume...adica daca anul acesta trec un teren+casa pe numele socrilor, banca mai poate face ceva...pe mine casa mea ma doare, in rest altceva nimic...ideea e ca vrea sa scap de sclavie...si pt. mine or fi ok...
Domnule, din pacate nu va pot oferi un raspuns sigur.
Daca banca nu stie ca aveti acea casa in proprietate, si faceti transferul proprietatii inainte sa afle, aveti sanse maxime sa scapati. Aveti grija insa cui o dati, sa nu faceti mai mult rau decat bine. :)
teoretic, banca poate anula transferul de proprietate daca dovedeste ca e facut in frauda lor. Este insa destul de greu de demonstrat, dar nu imposibil. Cel mai bine e sa nu stie ca ati avut un astfel de bun.
Succesiune
addac
Buna ziua,as avea doua intrebari socrul meu a decedat ,parinti si fratii dansului deasemeni,unicul mostenitor este sotul meu,dar totusi nu vrem sa facem ... (vezi toată discuția)