Buna ziua,as avea doua intrebari socrul meu a decedat ,parinti si fratii dansului deasemeni,unicul mostenitor este sotul meu,dar totusi nu vrem sa facem succesiunea pt ca avem o datorie la banca care nu am achitat-o inca....se poate intampla ceva daca nu facem aceasta succesiune?iar in eventualitatea ca am achita aceasta datorie pana intr-un an ce acte ne trebuiesc pt a face succesiunea?va multumesc din suflet
puteti face succesiune in 6 luni. se poate si ulterior dar va costa mai mult, posibil sa platiti si o amenda. dar puteti face succesiunea si apoi cedati totul copilului (daca e cazul). dar de unde sa stie banca ce noi proprietati aveti? din cate stiu dosarele ce ajung la recuperatori trimit oameni pe teren si se intereseaza de la vecini si rude ce lucrati (intai se pune oprire pe salariu pana la 30%)., ce proprietati aveti...etc. primaria de ex nu are voie sa dea astfel de informatii deci nu tb sa afle. in principiu daca se ajunge la o astfel de situatie si banca afla ca aveti ceva de mostenit, poate deschide actiune in instanta si sa va oblige la realiz succesiunii pt ca e creditoare. poate sa va oblige si la partajarea bunurilor de ex daca numai unul a luat creditul de la banca.
Va multumesc pt raspuns,noi nu avem copii si nici casatoriti legitim nu suntem,iar imprumutul nu a fost girat cu acest apartament...ne gandeam sa intre el in posesie si dupa sa mi cedeze mie neavand acelasi nume...totusi ma gandesc ca daca ar fi fost vre o problema ne ar fi pus sechestru pe masina care este tot pe numele sotului..si este o masina mai scumpa....insa ne gandeam sa nu riscam cu apartamentul....va multumesc din suflet pt raspuns.deci succesiunea tr facuta pana in 6 luni si ce acte ne ar trebui mai exact?o zi buna va doresc
...pt a nu plati impozit suplimentar trebuie sa dezbateti succesiunea in termen de 2 ani de la data decesului...chiar daca succesiunea nu e dezbatuta sotul dvs a devenit proprietar pe bunuri de la data decesului si poate fi urmarit si pentru aceste bunuri(in teorie)...notarul doar constata acest lucru(dobandirea proprietatii) nu produce un titlu de proprietate...actele necesare le indica notarul de la ultimul domiciliu al defunctului...
Mostenire
elybuga
Sotul meu avea un apartament impreuna cu fratele lui! Din cate stiu sotul meu a semnat o hartie la notar pri care ii da dreptul fratelui lui de a vinde ... (vezi toată discuția)