Salut,
Am intrat intr-o incurcatura fara sa vreau :(
Acum un an am cuparat o masina, cu contract de vanzare-cumparare, cu toate actele. Am inscris-o imediat, fara vreo problema.
Acum m-am trezit acasa cu doi tipi care mi-au spus ca masina e luata prin credit (leasing) de o anumita firma care nu a platit decat 3 rate (masina e din 2006 si creditul presupun ca e tot de atunci).
Firma a vandut masina (fara nici o problema...nu stiu cum) si asa am cumparat-o eu anul trecut. Acum ei mi-au zis ca urmeaza ca masina sa imi fie luata silit, iar eu daca vreau sa recuperez prejudiciul (11000 E) sa dau in judecata pe cel de la care am luat-o care de fapt nici el nu e prea vinovat ca avea acte in regula :-/
Este posibil asa ceva? Mai bine ii dau foc... X-(
Ce solutii credeti ca am?
Atat timp cat intre dvs si firma de leasing nu exista nici o obligatie nu trebuie sa le restituiti masina decat daca exista o hotarare judecatoreasca in acest sens.Recomandarea mea este sa angajati un avocat
In conditiile in care dvs ati achizitionat autoturismul cu buna credinta ati inregistrat si achitat obligatiile fara probleme,nu detineti obligatii fata de persoanele care s-au prezentat in vederea ridicarii auto
Respectivii,eventual se pot indrepta cu pretentii impotriva firmei de leasing
Super rapid raspunsul :), multumesc!
Nu am nici un fel de lagatura... de fapt eu sunt din Bacau si masina am luat-o din Baia Mare de la un proprietar - persoana fizica si pana azi nu am avut nici o idee ca poate fi vorba de asa ceva.
Ca sa imi ia masina trebuie sa existe hotarare judecatoreasca emisa pe numele meu (ca doar e a mea masina acum) nu?
E posibil totusi, cu tot cu avocat sa raman fara masina?
In cat timp se poate(daca se poate) sa vina sa o ridice... daca exista totusi hotarare pe numele firmei care n-a platit? Tipii au plecat spunand ca imi dau ragaz sa depun eu plangere impotrica celui de la care am luat-o dar ca or sa revina sa ridice masina cu sau fara voia mea.
Pana una alta ce risc eu daca o vand mai departe? Sau o scot din tara...? Nu am intentii "criminale" dar nici nu intentionez sa raman pagubas fara sa am vreo vina.
Nu am acceptat nici un fel de compromis cand am cumparat-o. Am scos toate actele necesare, trebuie sa ma pot apara in vreu fel :(
In momentul de fata auto este proprietatea dvs si legal,puteti dispune de aceasta dupa cum doriti.
Daca dvs ati achizitionat auto de la persoana fizica,fara probleme,ati inregistrat auto cu respectarea legii,nu aveti motive sa instrainati auto,decat daca...la achizitie avati cunostiinta despre statutul juridic al acesteia
:) M-am mai linistit putin. Multumesc mult.
Nu am stiut nimic pana astazi (mai e o luna si se implineste un an de cand am luat-o).
Am sa contactez un avocat atunci si am sa vad ce si cum o sa fie :(
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Credit auto
amy_miha_ela
Buna ziua, am achizitionat o masina prin credit auto in anul 2007, am achitat ratele lunar pana in 2011 . Rata era in franci elvetieni si nu ne-am mai putut ... (vezi toată discuția)
Probleme cu leasingul
diaa
Din 48 de rate mai aveam de platit 4 rate cand am fost anuntata ca mi s-a reziliat contractul Daca s-a reziliat contractul de leasing printr-o hotarare ... (vezi toată discuția)