avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit auto
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit auto

Buna ziua, am achizitionat o masina prin credit auto in anul 2007, am achitat ratele lunar pana in 2011 . Rata era in franci elvetieni si nu ne-am mai putut permite sa o platim . Am inapoiat masina firmei de leasing , iar acum tot primim acasa plicuri cum ca le mai datoram 6000 de franci dupa ce firma a vandut masina . Mentionez ca atunci cand am cumparat-o valoarea ei era de 11000 e , am dat avans 3000 de euro iar de cand am cumparat-o pana cand am inapoiat-o am platit la ea in jur de 6000 de euro iar firma a vandut masina cu 4700 de euro . Asadar, masina este achitata peste pretul ei initial iar ei totusi trimit scrisori cum ca vor pune oprire pe salariu . As vrea sa aflu daca este legal tot ceea ce fac ei , daca eu chiar le mai datorez ceva dupa ce bunul cu care am girat a fost luat si vandut .
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 14:34, 27 Ianuarie 2012
trebuie vazute totusi actele de un avocat... asa, cum expuneti dvs, este posibilsa fi ramas cu rate restante si de aceea va tot trimit plicuri cu somatii
Finantarea cine o facea, si cine a luat masina ? Ma gandesc ca vanzatorul nu sa descarcat fata de finantator.
Finantarea o facea Porche leasing iar masina a luat-o inapoi o firma de recuperari . Si acestia au vandut-o mai departe . Eu consider ca ei doar ameninta . Astazi, in urma unei scrisori venite unde scria ca imi pune oprire pe salariu , i-a venit tataului meu care a fost codebitor ca i va opri din salariu . De ce nu mi-au oprit mie cum au scris prima oara? Mentionez ca nici o scrisoare nu a fost trimisa nici o citatie de la judecatorie ci doar de la executori judecatoresti.
Contestati-o cat mai repede. !!!
Eu initial am zis sa nu contestez nimic pana in momentul cand nu imi pune oprire pe salariu. Cred ca merg la intimidare cat se poate de mult. Ma gandesc ca trebuie sa se opreasca din moment ce de atata timp tot primesc diferite scrisori si nu se intampla nimic. Nu stiu ce sa mai fac... Din moment ce voi avea oprire pe salariu atunci am zis sa merg in instanta .

Alte discuții în legătură

Leasing-ul la masini........ valyrusu valyrusu In anul 2008 am cumparat un logan in leasing, l-am tinut 2 ani,pana in 2010! in toamna lui 2010 mi-a fost luat de o firma de recuperare iar in primavara lui ... (vezi toată discuția)
Datorie la executorul judecatoresc maria230908 maria230908 Buna ziua, Sotul meu a luat o masina in leasing(dacia logan-vreo 6000 de euro costa) in 2008,in 2010 nu am mai putut plati(mai erau de plata cam 3000 de euro) ... (vezi toată discuția)
Factura pt masina Pena Pena Buna ziua, Am o firma pe care din 2005 am achizitionat o masina in leasing financiar. In martie 2010 am platit in avans restul de rate care le mai aveam ... (vezi toată discuția)