Ca tot omul si eu am avut 2 parintii; intre timp ei au divortat iar tatal meu s a recasatorit cu o tanti ft abila si ochii dupa banii fosta secretara in M.A.I.
In timpul casniciei tatal meu a cumparat un apartament care este pe numele bunicii mele si o masina pe numele lui.In prezent tatal+mama vitrega locuiesc in vila bunicii.O vila mare undeva intr un cartier respectabil..vila care era a bunicii cu acte in regula.In vederea unei eventuale tragedii (bunica sa moara) si tata sa fie mostenitorul, mama mea vitrega primeste jumatate daca divorteaza?Eu raman cu ceva fiind singurul si unicul lui copil?
dvs veti fi mostenitorul rezervatar al tatalui si veti avea parte la avere daca nu o instraineaza intre timp.
sotia actuala, la un eventual divort, nu are dreptul la vila, deoarece aceasta fiind mostenita(de fapt va fi mostenita), este bunul propriu al tatalui dvs.
acestea sunt chestiuni de principiu, nu avem de unde sa stim ce acte se vor face in viitor. tatal dvs cu bunurile lui poate face ce doreste.:">
Bunurile dobandite prin mostenire in timpul casatoriei sunt bunuri proprii.
Mama dvs vitrega nu imparte vila, pentru ca tatal dvs este mostenitor si
va deveni bunul sa propriu.
Daca insa nu divorteaza, la decesul tatalui dvs va primi cota de 1/4 din averea tatalui dvs ca sotie supravietuitoare, iar dvs copii lui veti primi restul de 3/4.
Nu primeste nimic mama vitrega din dreptul de mostenire al tatalui dvs. Numai bunurile acestora (parintilor dvs.) dobandite in comun se vor imparti in eventualitatea decesuia unuia dintre acestia. Mostenirea de pe urma bunicii ramane doar tatalui, daca nu cumva, bunica a intocmit acte de vanzare-cumparare cu sau fara clauza de intretinere catre ambii dvs parinti actuali si drept consecinta ar fi si mama vitrega propietara pe o cotitate din imobil.
Daca acest fapt nu s-a petrecut si tatal este unicul mostenitor, inseamna ca veti fi urmatorul mostenitor daca nu intervin alte interese.
in cazul decesului bunicii, tatal dvs. va fi mostenitor de drept.
vila va deveni prin mostenire bun propriu al tatalui dvs.
singurul proprietar va fi dansul .
cand va deceda tatal dvs., succesori veti fi dvs. in concurs cu sotia sa.
dansa va culege 1/4 din succesiune, iar dvs. restul .
pt. a nu avea dreptul sotia sa la nici o cota din succesiune puteti incheia cu tatal dvs., acte de intretinere pe vila respectiva. (ulterior dezbaterii succesiunii duoa bunica).
deocamdata bunica traieste si sa-i uram zile lungi si sanatate .
Succesiune
labuta
Mama are casa cumparat de tatal ei.Sa castorit de doua ori avand din fiecare csnicie cate un copil.La decesul tatalui meu vitreg, vin si eu la mostenire sau ... (vezi toată discuția)