avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Proces pierdut
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Proces pierdut

Am o firma mai veche si in urma unei facturi neplatite, am fost dat in judecata de acea firma.
La proces nu m-am prezentat.
Vreau sa stiu ce se poate intampla acuma?Pe comunicare scrie ca firma a castigat procesul.

Ce pot pati? Ma poate baga la inchisoare?
Firma nu mai functioneaza de mult timp...
Cel mai recent răspuns: aligadot , utilizator 22:01, 5 Octombrie 2010
Procedura somatiei de plata este o procedura judiciara speciala, de urgenta, prin care creditorul care detine o creanta certa, lichide si exigibila solicita in instanta obligarea debitorului la plata acestuia. Asta inseamna cel mai probabil ca ati semnat facura sau aveati un contract cu firma care v/a actionat in judecata.
Chiar daca achitati cheltuielile de judecata si nu achitati restului sumei executorul judecatoresc va poate executa silit, dar nu pe dvs. ca persoana fizica ci firma.
Daca vi s/a comunicat Ordonanta si nu au trecut 10 zile de la comunicare o puteti ataca in instanta cu actiune in anulare
Totusi, cum poate sa ma oblige pe mine instanta sa platesc? daca eu nu vreau si nu am de unde...cum sa platesc?

banuiesc ca hotararea instantei da voie executorului judecatoresc sa execute silit bunuri/etc corect?

daca nu ma inchide...sau de pe firma nu are ce sa ia...ramane ca in tren? eu unul asa sper.nu?
Nu te inchide nimeni.
Ramine ca in tren.

Alberto Kurtyan
si nici de insolventa nu poate fi vorba la valoarea de 5000 lei.
bun...

deci o sa imi apara la cazierul fiscal.
daca vreau sa imi deschid PFA, acolo imi trebuie cazier fiscal.
sa inteleg ca nu o sa imi pot face pfa pt ca imi apare acea datorie?
momentan, comunicarea procesului e clara, eu trebuie sa platesc. in cat timp imi apare in cazierul fiscal aceasta problema?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune firma leasing elena-10 elena-10 Buna ziua, doresc putin ajutor in a alege temeiul legal pentru a formula o plangere penala pentru inselaciune impotriva unei firme de leasing. Am fost pacalita ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii la stat si data in judecata de catre persoana fizica iulia2407 iulia2407 Buna seara, Parintii mei au o firma (SRL) infiintata in 2007. Acum au ajuns sa fie datori la stat 30.000 lei, din care 23.000 sunt numai penalizari deoarece ... (vezi toată discuția)
Adresa de infiintare poprire Cristianna Cristianna Buna ziua!Am primit la sediul societatii noastre,o adresa de infiintare a popririi in baza art.149 alin.5 din OUG 92/2003 privind Codul de procedura ... (vezi toată discuția)