avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bun propriu sau comun?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bun propriu sau comun?

Sunt casatorita din anul 1985. In anul 1986 am obtinut din fondul locativ de stat un apartament cu 2 camere de la societatea la care lucram. In anul 1991 tatal meu a vandut un teren de 1000 mp in Busteni judetul Prahova. In urma acestei vanzari mi-a dat suma de 250.000 lei vechi, din care am achitat apartamentul in care locuiam. Avand in vedere faptul ca eram casatorita si in contractul de vanzare cumparare al apartamentului e trecut si sotul meu, ce sanse am, in cazul unui partaj, sa obtin in totalitate apartamentul ca bun propriu?

Cel mai recent răspuns: dni1967 , utilizator 09:06, 21 Septembrie 2010
bunul fiind cumparat in timpul casatoriei este un bun comun.
In cazul unui partaj dvs puteti cere o parte de pana la 100% din acest apartament, lucru pe care trebuie sa il probati, adica sa demonstrati faptul ca ati avut o contributie de 100% la cumpararea imobilului prin acte si martori.
Daca apartamentul este achizitionat ulterior mariajului,daca in contractul de vanzare-cumparare ,sunt mentionati ca si proprietari atat dvs dar si sotul,apartamentul este bun comun
in situatia unui partaj,daca detineti probe temeinice documente/martori care sa sustina contributia dvs,instanta poata sa retina acest aspect
Multumesc pentru promptitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare act vanzare-cumparare dorinantik dorinantik Actul de vanzare-cumparare are inserat faptul ca, cumparatorul lucreaza la intreprinderea x si e casatorit cu y.( act vechi din 1985) Comform certificatului ... (vezi toată discuția)
Partaj ro_red_rosu ro_red_rosu M am casatorit acum 8 ani, sotul avea apartament cu 2 camere, cu banii parintilor mei am renovat apartamentul(gresie , faianta, varuit, cumparat mobila- doar ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate prima casa ContSters143842 ContSters143842 Mentionez ca nu sunt casatorita dar prietenul meu doreste sa achizitioneze un apartament prin programul Prima Casa inainte de casatorie.As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)