Actul de vanzare-cumparare are inserat faptul ca, cumparatorul lucreaza la intreprinderea x si e casatorit cu y.( act vechi din 1985)
Comform certificatului de casatorie cumparatorul s-a casatorit in 1986.
La rubrica semnatura cumparatorului exista doar semnatura sotului. In rest sotia nu mai este mentionata nicaieri in act.
Ciudat faptul ca, sotia este trecuta pe numele cumparatorului ca si cand ar fi fost casatorita. Sotia avand alt nume la acea data (numele de fata)
Problema ar fi: cumparatorul nu are copii.
Sotia are copii din alta casatorie.
Sa spunem ca imobilul ar fi bun propiu dobandit dinaintea casatoriei.
In acest moment: cei doi ,cumparatorul si sotia acestuia sunt decedati.
Copii sotiei,din alta casatorie cer mostenire.
Defunctul a facut un testament .
La data cand defunctul a cumparat imobilul, acesta era casatorit ,in divort,nu se pronuntase hotarare.
Prin urmare banuiesc ca dreptul la mostenire pe partea sotiei defunctului nu il au copii vitregi ci sotia cu care acesta era in divort,sau copii acesteia din alte casatori.
Inca o ciudatenie ar fi ca, am scos certificat fiscal in care este mentionata si sotia cu 50%.
Iata de ce v-am cerut data exacta a contractului:
Este clar faptul ca notarul nu putea face referire intr-un act din 1985 la un certif.de casatorie emis in 1986 (care in mod evident nu exista la data autentificarii ct.de v-c ...) .
Asadar, fie cumparatorul era casatorit la data de 22.12.1985 cu o alte persoana (varianta cea mai plauzibila), fie a declarat in fals ca este casatorit, ceea ce este putin probabil fiindca nu avea nici un sens sa faca asa ceva. Cf.legislatiei noastre de la acea data, orice bun dobandit de unul dintre soti devenea bun comun cu celalalt sot, chiar daca nu se prezentau amandoi la incheierea contratului de v-c. Pararea mea este ca cel care a cumparat a fost casatorit la data incheierii actului, a divortat ulterior si apoi s-a recasatorit in 1986 ...........
In 1985 actele se transcriau in Registrul de Transcriptiuni si Inscriptiuni tinut de Notariatul de Stat; puteti solicita de la arhiva notariatului de stat copii care au stat la baza incheierii actului de vanzare-cumparare.....
Va multumesc. Da era casatorit si se afla in procedura de divort . Hotararea de divort a primito dupa incheierea actului de V-C. Prin urmare a declarat fals faptul ca era casatorit cu cea mentionata in contractul de V-C, iar notarul a luat-o de buna. Apoi a fost un scandal intre noii insuratei ca defunctulul nu a asteptat hotararea apoi sa se casatoreasca...apoi sa cumpere imobilul.
Banuiesc ca miroase a instanta de judecata mai degraba decat vreo succesiune pasnica.
Eu am calitate de testamentar al defunctului si nu ma intereseaza cine mosteneste dintre cei mentionati: ori copii sotiei din 1986 ori copii sotiei din 1985.
Mentionez: ambele tabere de copii sunt vitrege. Defunctul nu a avut copii.
Defunctul nu a facut nici un act din care sa rezulte ca bunul sau propiu devine bun comun.
Problema este arzatoare : in act scrie numele sotiei ca si cum ar fi casatorita. La aceea data avea alt nume.
Ar fi bine sa merg in instanta sa cer indreptarea erorii din act ? cu dovezile aferente ...desigur.
Stimata doamna,
cumparatorul nu a declarat in fals! Potrivit legii era casatorit la data cumpararii chiar daca se afla in procedura de divort, prin urmare bunul a devenit comun cu sotia de care urma sa divorteze. Starea civila i s-a schimbat de la data cand hotararea de divort a ramas definitiva si irevocabila. Asadar, dupa divort trebuia facut partajul ...... situatia este extrem de complicata
Urgent
claudia22
Am o problema destul de grava privind succesiunea.O persoana care a decedat acum 5 ani a cumparat un apartament in 1993 in care este trecuta atat in contractul ... (vezi toată discuția)