Am o problema destul de grava privind succesiunea.O persoana care a decedat acum 5 ani a cumparat un apartament in 1993 in care este trecuta atat in contractul de apartament cat si la cartea funciara ca unic proprietar,dupa moartea acesteia neavand nici un testament sau vreun act de acest gen.Intrebarea mea este:Daca persoana in cauza era casatorita in momentul cumpararii apartamentului desi totul este pe numele ei,deci sotul nu apare niciunde,ce drept are sotul de acolo si implicit cei 5 copii ai ei?Va rog mult ajutati-ma
Buna ziua. Chiar daca in cartea funciara si pe actul de dobandire figureaza numai defunctul, daca acesta a dobandit imobilul in timpul casatoriei atunci bunul este bun comun. Sotul supravietuitor al defunctului are deja cota de 1/2 parte daca defunctul a dobandit imobilul in timpul casatoriei. Daca copii sunt ai defunctului atunci au si acestia dreptul la mostenire. Daca defunctul nu a avut copii cu sotia supravietuitoare in acest caz se cheama si ceilalti mostenitori ai defunctului la mostenire (colaterali privilegiati si ascendenti privilegiati). Totul trebuie prezentat si dovedit prin acte de stare civila si contractul incheiat, notarului public care in urma celor aratate de dvs. cunoaste procedura succesorala. Pentru mai multe detalii adresativa unui notar public in circumscrimptia judecatoriei unde a avut ultimul domiciliu defunctul.
Mult succes. Cu respect Teodor Dobrean
Mostenire.
iuliana57
Fratele meu a decedat acum doua luni. Nu are copii si eu sunt singura sora. Parintii nostri nu mai traiesc.
Cumnata mea vrea sa facem succesiunea pentru ... (vezi toată discuția)