avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare

sotul meu a cumparat un apartament ca bun propriu in timpul casatoriei cu mine
cine-l mosteneste? intra si nepotii sotului? el nu are copii din casatoria precedenta.
Cel mai recent răspuns: ionut_marcel , utilizator 14:01, 12 Martie 2012
pai daca apartamentul este cumparat in timpul casatoriei cu dvs, este un bun comun.La mostenire pentru cota de 1/2 din apartament, va veni sotia supravietuitoare impreuna cu :
- clasa I de moscenitori care sunt copii defunctului
- daca nu exista copii, vin la mostenire, parintii defunctului impreuna cu fratii si surorile defucntului sau descendentii lor.
Buna ziua,

In primul rand sotul dumneavoastra nu avea cum sa cumpere un apartament ca si bun propriu in timpul casatoriei, deoarece legea stabileste in mod clar faptul ca toate bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt prezumate ca fiind bunuri comune dobandite de catre ambii soti, chiar daca pe acte este trecut doar numele unuia dintre ei(notarul la incheierea unui astfel de act este obligat sa intrebe si sa treaca in cuprinsul acestuia starea civila, respectiv casatorit cu...).
Astfel bunul dobandit in timpul casatoriei pana la proba contrarie este prezumat ca si bun comun al sotilor.
In ceea ce priveste mostenirea dumneavoastra ati fi
e bun propriu pentru ,asa se specifica in contract
cea mai mare parte de bani vin dintr-un partaj anterior al sotului
sa inteleg ca sotia a fost de acord ca bunul achizitionat este numai bunul propriu al sotului?
sa zicem ca este numai bunul sotului,prorpiu.La mostenire vine sotia supravietuitoare impreuna cu ascendentii privilegiati( parintii) impreuna cu colateralii privilegiati( sau decendentii acestora).
sotia nici macar nu a stiut
notarul a luat de incredere ceea ce a spus sotul

Alte discuții în legătură

Mostenire din donatie rina68 rina68 Buna ziua, am o prietena care a fost casatorita timp de 16 ani cu un barbat, el a decedat de curand. Nu au avut copii . Casa in care au locuit a fost o donatie ... (vezi toată discuția)
Succesiune- mod impartire bunuri MIV MIV Cum se impart bunurile dobandite in timpul casatoriei daca nu avem copii, iar sotul decedat are o sora fara copii si ambii parinti , adika socrii mei, in ... (vezi toată discuția)
Succesiune adevar2014 adevar2014 Buna, as avea nevoie de ceva sfaturi, Am un avocat dar stiti poate nu-i destul de sincer cu mine, pentru ca daca imi zice nu mai merg la proces si asa nu mai ... (vezi toată discuția)